God heeft een bron voor je leven!

IWJ FB 1.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God heeft een bron voor je leven!

Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de Heer en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (Psalm 1:1-3, HSV)

Mijn vrouw, Muriel, en ik gaan graag naar Israël als we de mogelijkheid hebben. Er is één plaats in Israël waar we bijzonder gek op zijn. Je moet er een aantal kilometers voor door de woestijn lopen, maar dan zie je daar opeens een verfrissende plek met waterbronnen en een waterval, vol met weelderige groen, omdat de boomwortels meer dan genoeg water kunnen opnemen. Als je daar aankomt, voel je je meteen verfrist en vernieuwd!

Als ik denk aan een boom geplant aan waterbeken, denk ik aan deze prachtige oase. David zelf, die waarschijnlijk Psalm 1 heeft geschreven, was daar 3.000 jaar geleden. Misschien inspireerde dit hem om deze Psalm te schrijven!

In sommige periodes in ons leven bevinden we ons in de woestijn. In deze periodes is het belangrijk om door te gaan, in beweging te blijven, wat er ook gebeurt. Er zullen namelijk tijden van verfrissing komen!

De Bijbel leert ons dat we verfrist, verkwikt worden van de aanwezigheid van God. “Maar als jullie nu spijt hebben en in Jezus gaan geloven, zal God jullie vergeven dat jullie Hem ongehoorzaam zijn geweest. Alles wat jullie verkeerd gedaan hebben, zal Hij dan helemaal wegdoen. Dan zal God jullie rust en vrede geven. (Handelingen 3:19, BB)

God bereidt een lente in je leven voor… een onveranderlijke, eindeloze, overvloedige, verfrissende en heerlijke lente. Dus houd vol!

Zowel fysiek, spiritueel, mentaal, emotioneel en relationeel kan er vernieuwing en verfrissing komen! In dit nieuwe seizoen maken de moeites van de woestijn plaats voor vreugde. Laat je ziel verfrist worden door het “water des levens dat stroomt uit de troon van God”! (zie Openbaring 22:1, HSV) God geeft dit aan jou!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Monique op 24 maart 2019 om 3:55 pm

    Woww! Wat een geweldige bemoediging Eric & Wilma. Dank U Jezus.
    Jo-ann heeft het ook prachtig gelezen!
    Echt een Woord dat leven en moed in mij blaast.
    Dank U Jezus….