God kan iets goeds voortbrengen uit een slechte situatie!

IWJ FB 2.22

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God kan iets goeds voortbrengen uit een slechte situatie!

Ken je het verhaal van Jozef? Zijn broers noemden hem “de dromer” om hem te pesten. Toen ze de kans hadden, wilden ze hem zelfs vermoorden! In feite was Jozef geen ‘dromer’. Hij zag eenvoudig van tevoren wat God zou gaan doen! Zijn broers zagen dit niet. Zij hadden zich niet voor kunnen stellen wat de bijzondere bestemming van Jozef was: toekomstige president van Egypte, de grootste politieke macht van die tijd. Toch zou God Jozef gebruiken om hem en zijn hele familie te redden!

Wanneer God je een gedachte, idee, visie, droom of uitdaging geeft, kan het moeilijk zijn voor de mensen om je heen om dat te begrijpen. Hun onbegrip kan je diep raken of je aan het twijfelen brengen. Soms kan er zelfs een gevoel van afwijzing ontstaan. Het is belangrijk om te ontdekken hoe je daarmee om kunt gaan.

Jozef werd afgewezen, in een kuil gegooid en verkocht als een slaaf door zijn broers. Daarna zat hij jarenlang in de gevangenis, vergeten door iedereen. Maar God was hem niet vergeten! Het was Gods plan om Jozef te gebruiken om een volk te redden. Jozef moest deze beproevingen doorstaan voor een plan dat veel groter was dan het zijne. Uiteindelijk werd hierdoor het leven van zijn broers gered!

Maar… afwijzing is moeilijk en vervelend! Ik heb afwijzing meegemaakt toen ik een jonge voorganger was en de organisatie Top Chrétien nog maar een paar jaar bestond. De afwijzing van bepaalde broeders in Christus en collega’s was soms erg moeilijk om te begrijpen. Maar ik heb hierdoor veel geleerd, vooral over vergeving en doorzettingsvermogen!

Heb je afwijzing of onbegrip ervaren van anderen? Wat heb je toen gedaan? Het is belangrijk om te weten dat dit een deel van Gods plan kan zijn, om je verder te brengen in je bestemming. Hij wil je leven gebruiken om verbazingwekkende dingen te bereiken, dingen die ver buiten je eigen bereik liggen, zodat zelfs degenen die je hebben afgewezen door jouw leven gezegend en gered kunnen worden! Op deze manier kun je een waar wonder voor anderen worden!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.