Gepest?

20 november 2020


Ben jij wel eens gepest? Helaas zijn er veel volwassenen die hier ‘ja’ op kunnen antwoorden. Bijna zes op de tien kinderen van 9 tot 13 jaar in Nederland zijn of worden gepest. Dit gebeurt veel vaker dan ouders en leerkrachten weten.

Ook worden steeds meer kinderen online gepest. De mogelijkheid om onzichtbaar te blijven als pester is groter, waardoor de stap om te gaan pesten makkelijker is. 

In het Oude Testament in het boek Jesaja werd al aangekondigd hoe Jezus gepest zou gaan worden. “Niemand wilde iets met Hem te maken hebben. Hij werd door iedereen in de steek gelaten. Hij kende pijn en verdriet en ziekte. De mensen draaiden hun hoofd weg als ze Hem zagen. We hebben geen enkel respect voor Hem gehad.” (Jesaja 53:3, BB)  

Jezus wist voordat Hij de hemel verliet al dat dit zou gaan gebeuren. Wij zouden dan waarschijnlijk zeggen: “Blijf lekker in de hemel, daar is het toch veel fijner.”

Maar Jezus wilde de hemel voor ons openbreken om daarmee alle pesterijen te onderbreken.

Hoe? Hij zei: “Pest Mij en laat Mijn kind vrij.”

Hij wil jou helpen als je je niet gezien voelt. Als herinneringen aan vroeger te erg zijn, wil Hij Zijn hand naar je uitreiken en je vertellen dat Hij met je meevoelt en je wil beschermen en genezen.

  • Als jij online geen likes krijgt, mag je weten dat Jezus jou altijd ‘liket’. 
  • Als jij online geen ‘views’ krijgt, mag je weten dat Jezus je altijd ziet. 
  • Als jij online nauwelijks volgers hebt, mag je weten dat Jezus jou altijd volgt. 

Het hemelse nieuws voor vandaag is dat jij Hem mag en kunt volgen. 

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, ik voel me aan de kant gezet, niet gezien, niet geliket. U weet welke scheldwoorden er in mijn hart zijn gekerfd. Wilt U ze als woorden in het zand wegvegen met Uw liefde. Ik heb U zo nodig Heer. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?