Geliefd zoals je bent

19 juni 2021

 

Weet je wel wie je bent?

God keurt jou niet af, ook al keur jij jezelf voortdurend af.

Wie ben jij?
Wat zeg je dan?

“Ik ben technisch adviseur.”
“Ik ben vader van twee kinderen.”
“Ik ben fan van Max Verstappen.”
“Ik ben student psychologie.”
“Ik ben een voetballer.”
“Ik ben moeder van een baby van 7 maanden.”
“Ik ben medisch secretaresse.”
“Ik ben een oma van Fleur ?”

In dit leven hebben we verschillende rollen.
Om anderen en onszelf uit te leggen wie we zijn, noemen we onze rollen en functies. Logisch. Dat werkt uitstekend.

In Gods ogen ben je niet wat je doet of wat je hebt.
Je bent ook niet wat mensen over je zeggen. 

Wie ben je dan?
God zegt: 

“Jij bent mijn kind. Mijn geliefde kind.”

Voel jij je onbehaaglijk hierbij?
Vind je jezelf ongeloofwaardig als ‘Zijn geliefde kind’?
Heb je diep van binnen het gevoel dat er eerst wat meer werk aan de winkel is in jouw leven, wil jij deze rol waardig kunnen aannemen en uitleven?

Stop. 

Ontvang deze prachtige woorden in je hart alsof je ze nog nooit gehoord hebt. Let op:

“Jij, Mijn geliefde kind,
bent zo kostbaar in Mijn ogen.
Ik laat alles meewerken voor jouw bestwil.”
(zie Romeinen 8:28, BB)

Zullen we God samen danken? “Wat we ook doen, vinden, voelen en beleven… los van dat alles staat Uw waarheid vast! Ik ben een geliefd kind van U. Dank U wel. Vandaag ga ik mijzelf niet afkeuren, want dat doet U ook niet. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?