Gefeliciteerd met de Koning!

27 april 2021


Het is vroeg. Heel vroeg. 6.30 uur loop ik samen met mijn boys over de vrijmarkt op zoek naar plastic soldaatjes, tanks en alles wat groen en stoer is. Als je tegen mij zegt: “Wat betekent Koningsdag voor jou, Wilma?”, dan is dit het eerste beeld dat mij te binnen schiet. 

En dan volgen natuurlijk beelden van onze beeldige koningin Maxima. “Wat heeft ze aan?”

Verder: Vergeet vandaag vooral niet de oranje tompoezen, de oranjekoek en de oranje wimpel bij de vlag. 

Sommige dagen van het jaar zijn speciaal. Gefeliciteerd met deze speciale Koningsdag!

En… ik heb goed nieuws voor jou: In Gods ogen ben jij elke dag speciaal!

Hij viert jouw koninklijke identiteit elke dag en wil niets liever dan dat jij ook daadwerkelijk Koninklijk gaat leven en wandelen.

Koninklijk leven – Hoe? Door deze 2 dingen:

  • Weet, geloof en vertrouw: Je bent een kind van God. “Kijk eens hoe ontzettend veel de Vader van je houdt: Hij noemt ons ‘kinderen van God.” (1 Johannes 3:1, BB)  
  • Je bent Zijn erfgenaam! En omdat we Gods kinderen zijn, erven we ook. We erven hetzelfde van God als Jezus Christus.” (Romeinen 8:17, BB)

Wow! Amalia erft van koning Willem Alexander.
Wow! Jij erft van God, jouw Hemelse Vader, de Koning der koningen.

Ik zou vandaag maar een taartje extra eten, een extra dansje maken, een extra deuntje fluiten… omdat jij zo extra bijzonder bent! 

Jij BENT Koninklijk! 

Zullen we samen op deze mooie dag onze hemelse Koning danken? “Heer, dank U dat ik Uw kind ben. Ik heb een Koninklijke identiteit. Ik ben niet wat ik heb of doe. Ik ben niet wat ik zeg of wat mensen over mij zeggen. Ik ben Uw geliefde kind en U heeft zelfs een erfenis voor mij. Help mij om dat meer een meer te ontdekken. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?