Geen beperkingen!

13 januari 2022

 

Wat moet je doen als Madonna op bezoek komt?

Als Madonna een concert geeft, heeft ze een enorme lijst eisen. Minstens 200 kamers heeft ze nodig voor zichzelf en haar entourage. Lelies met roze en witte bloemen moeten klaar staan op haar kleedkamer. Maar let goed op: de stelen van deze lelies moeten precies tot 15 centimeter lang zijn afgeknipt. Daarbij eist ze geen beperkingen.

Je zou maar ‘hoog’ bezoek krijgen. Koning Ahasveros kreeg ook ‘hoog’ bezoek.
Alle hotemetoten van zijn 123 provincies kwamen dagenlang feest vieren. Als je het eerste hoofdstuk van het bijbelboek Esther leest, dan vliegen het goud en de glitter je om de oren.

Twee woorden vond ik opmerkelijk ‘geen beperkingen’:

“En bij het drinken gold geen beperkingen: de koning had alle hofmeesters opgedragen aan ieders wensen tegemoet te komen. (Esther 1:8, NBV)

Precies wat je van een koning verwacht!

God is onze Koning.
Wat verwacht jij van Hem?
Kom jij iets tekort? 

De gasten van koning Ahasveros kwamen niets tekort.
Waarin kom jij tekort?
God wil dit voor je aanvullen.
Zonder beperkingen.

Kom met je beperking bij God
en ontvang zonder beperking wat jij tekort komt.

“Mijn God zal uit de overvloed van zijn majesteit elk tekort van u aanvullen, door Jezus Christus.” (Filippenzen 4:19, NBV)

God vult elk tekort voor jou aan:

  • ‘Uit de overvloed’: ’ploutos’. Dit Griekse woord dat Paulus hier gebruikt betekent ‘grote rijkdom’.
  • ‘Van Zijn Majesteit’: ’doxa’ Dit betekent: heerlijkheid, schittering, glorie, in roemrijke omstandigheden, in de meest verheven staat. 
  • ‘Door Jezus Christus’ – in de Bijbel staat: “U bent één met Hem, het hoofd van alle machten en krachten.” (Kolossenzen 2:10, NBV)

Ik wil ook over jouw leven uitspreken dat je niets tekort zult komen. Jezus is jouw Herder. Blijf dicht bij Hem.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?