Geef God alle ruimte!

IWJ 11.20-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Geef God alle ruimte!

In het evangelie van Johannes lezen we het verhaal van een man die jarenlang ziek was geweest en naast het water van Bethesda lag: “Jezus zag hem liggen. Hij wist dat hij daar al heel lang was. Hij vroeg hem: “Wil je gezond worden?” (Johannes 5:6, BB)

De vraag is verbazingwekkend, want het antwoord lijkt voor de hand te liggen. De man antwoordt: “Heer, ik heb niemand om me in de vijver te gooien als het water beweegt. En als ik probeer om bij de vijver te komen, is iemand anders er altijd eerder dan ik.” 

 In de tijd van Jezus geloofde men dat het water van Bethesda genezing bracht. Dat werkt als volgt (zie Johannes 5): 

  • Als het water bewoog, was dat een engel die in het water roerde.
  • Als je ziek was stapte je snel het water in.
  • Wie het eerst in het water kwam, werd genezen.

En wat doet Jezus? Hij geneest deze man. Hoe? Door hem te bevelen op te staan, zijn bed op te nemen en te lopen. Jezus ging hier van de gebaande paden af om een mens te genezen.

Geloof je dat God kan werken in je leven? Ben je bereid om Hem radicaal te vertrouwen? Zelfs tot het punt dat je Hem laat doen wat Hij wil?

God houdt van je en Hij zal nooit iets doen wat niet goed voor je is. Als je de situatie die op je drukt ten goede wil zien veranderen, nodig ik je uit om God volledig te vertrouwen. Ontvang vandaag nog een wonder!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.