Geef en het zal je gegeven worden!

IWJ 12.23

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Geef en het zal je gegeven worden!

De Bijbel zegt: “Geef, dan zal er ook aan jou gegeven worden. … Want de maat waarmee jij andere mensen meet, daarmee zul jij ook gemeten worden.” (Lucas 6:38, BB)

Nogal een mysterie, vind je ook niet? We geven en we krijgen tegelijkertijd. Hoe is dit mogelijk?

Als ik mijn broodje aan iemand weggeef, dan heb ik zelf geen broodje meer. Behalve als we dingen uit een ander perspectief bekijken. Ik geef een broodje, maar krijg er een glimlach en dankbaarheid voor terug. Mijn hart is tevreden en vol blijdschap. 

Ik geef iets en laat het los, maar ik krijg iets van nog grotere waarde!

Wie heeft er geen behoefte aan een glimlach? Wie wil er niet de woorden ‘zo blij dat je bestaat!’ horen? 

Het is goed om te geven!

Jezus zelf leerde ons dat er zoveel geluk en zegen in geven zit.

“Daardoor kunnen jullie onthouden dat de Heer Jezus Zelf heeft gezegd dat het fijner is om te geven dan om te krijgen.” (Handelingen 20:35, BB)

Bedankt voor wat je vandaag gaat geven. Dank God voor wat Hij je zal laten ontvangen. Hij belooft dat je iets zal ontvangen.

Ik denk aan je en bid voor je!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.