Geef boosheid geen kans!

IWJ 12.14

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Geef boosheid geen kans!

Woede is een menselijke emotie die God niet veroordeelt. God heeft er begrip voor dat je soms boosheid kan ervaren. Je bent een mens, geen superheld! Boosheid op zichzelf is dus geen zonde. God wordt soms zelf ook boos (lees bijvoorbeeld Romeinen 1:18 en Jeremia 10:10).

Maar de Bijbel moedigt ons aan om niet aan onze boosheid vast te blijven houden. Als je boos op iemand wordt, houd je boosheid dan niet vast, want dat is verkeerd. Zorg ervoor dat je vóór het eind van de dag je boosheid weer kwijt bent.(Efeziërs 4:26, BB).

Dus in Zijn woord moedigt God je aan om niet te blijven hangen in je boosheid. Als je dat wel doet, kan het veranderen in wrok, verbittering of zelfs tot de wil om niet meer te vergeven. Zo wordt het gevaarlijk voor je ziel.

Hier is een advies voor vandaag. Als je boosheid voelt opkomen, leg de situatie dan gelijk in Gods handen. Vraag Hem om Zijn hand op je hart te leggen en je te helpen om deze periode van woede zo snel mogelijk te doorstaan ​​zodat het niet langer duurt dan de dag. Zelfs nu kan Jezus je hart genezen en Hij kan je boosheid weghalen.

Gods zegen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.