Gebruik je creativiteit!

IWJ 16.7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Gebruik je creativiteit!

Als God je een talent heeft gegeven, gebruik het dan voor Zijn eer! Waarom? Hij verdient het. God zelf liet buitengewone creativiteit zien bij het scheppen van de wereld. Heb je ooit de schoonheid van een zonsondergang of een spectaculair oceaanpanorama bewonderd? Dan weet je wat ik bedoel.

In het Oude Testament koos God een creatieve, getalenteerde werker om de Tabernakel te bouwen: Bezaleël. We lezen in Exodus 31:1-5:  “De Heer zei tegen Mozes: “Ik heb iemand uitgekozen die alles moet maken: Bezaleël. (…) Ik heb hem gevuld met mijn Geest. Mijn Geest geeft hem alle wijsheid, verstand en kennis die hij voor het werk nodig heeft. Zo kan hij alles ontwerpen en maken wat er van goud, zilver en koper gemaakt moet worden. Ook kan hij de edelstenen bewerken en inzetten en het houtsnijwerk maken.”

God zegt: “Ik heb hem gevuld”, wat betekent dat Hij het is die briljant, artistiek talent geeft! En Zijn doel is dat we het gebruiken voor een specifiek doel: om Zijn Koninkrijk te dienen.

Wanneer iemand de oproep beantwoordt om God te dienen met wat hij of zij heeft ontvangen, dan is dat het moment waarop onze hemelse Vader wordt verheerlijkt!

Weet jij hoe je moet zingen, dansen, een instrument bespelen, schilderen, breien of schrijven? Wat je talent ook is, God heeft het je gegeven. Hij wordt gelukkig van jouw creativiteit!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.