Ga van “goed” naar “heel goed”!

IWJ 11.22-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ga van “goed” naar “heel goed”!

Heb je als kind ooit op je rapport gelezen: “Kan beter”? Het was waarschijnlijk niet erg bemoedigd om dit te horen. Vooral niet als je leraar dit vaker tegen je zei.

Maar stel je eens voor dat God zachtjes in je oor fluistert: “Je kunt het beter doen, want ik woon in je en ik ga je helpen!”. Dat is dan weer wel heel bemoedigend!

In de Bijbel lezen we dat God de wereld in zes stappen heeft geschapen. Na elk van de eerste vijf stappen, zei Hij tegen Zichzelf: “Het is goed”. Hij eindigde op de 6e dag door het creëren van de mensen, en toen zag God dat het “zeer goed” was. God had het nog beter gedaan dan op de andere dagen!

“En God keek naar alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed. Toen werd het avond en weer ochtend: de zesde dag was voorbij.” (Genesis 1:31, BB) 

Stel je voor dat God tegen jou zegt: “Je kunt het nog beter doen!”. Stel je de ijver en vreugde voor die je vult en aanmoedigt om nog verder te gaan met God. Heb meer lief. Geef meer. Vergeef meer.

Je wilt het in de eerste plaats voor God doen, om Hem je tegen je te horen zeggen: “Het is heel goed”. En op een gegeven moment wordt het een gewoonte, een hele goede gewoonte.

Ja, je kunt vooruitgang blijven boeken, vooruitgang die voor iedereen duidelijk zal zijn! Blijf dus een bemoediging en een zegen voor je familie, vrienden en iedereen op je werk of school. Ze zullen geraakt worden door Gods liefde en Hij zal trots op je zijn!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter