Ga door!

IWJ FB 2.16

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ga door!

Veel mensen die zich hebben aangemeld voor ‘Ik Wonder Jou’ delen verhalen uit hun leven met mij. Dit raakt mij diep en ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen. Ik bid voor jullie, huil mee als jullie lijden en geniet van de wonderen die gebeuren. Ik zie dat God werkt in de levens van veel mensen. Aan Hem alle glorie!

In mijn leven heb ik al veel moeilijkheden van dichtbij gezien. Mensen die ziek zijn, dakloos zijn, verdriet hebben om verlies of familieleden waar het niet goed mee gaat… Maar wat mij het meest pijn doet zijn situaties van verraad en verbroken vertrouwen. Denk aan een kind dat seksueel misbruikt werd door een volwassene (vaak zelfs door een gezinslid), een vrouw wiens man haar bedroog, een christen die het gevoel heeft afgewezen te worden door zijn of haar kerk… Mensen die zoiets meemaken voelen zich vaak verraden, gekwetst of zelfs bang. Hoe kunnen zij anderen ooit weer vertrouwen? Hoe kunnen zij een een nieuwe start maken?

Jezus zelf werd verraden. Hij werd door een van zijn discipelen voor een paar zilverstukken verkocht… Verraden door een man die drie jaar naast de Zoon van God had gestaan en wonder op wonder had meegemaakt. Judas was overal bij geweest! Judas kende Jezus’ vriendschap, Zijn liefde, Zijn betrokkenheid, Zijn strijd en besloot Hem toch te verraden. Hij deed dit direct nadat hij met Jezus de maaltijd van brood en wijn, het Pascha, had gedeeld. Wat een belediging! Wat een gruwelijk verraad!

Toch kon Jezus door deze teleurstelling en misleiding heen Gods reddingsplan voor de mensen volbrengen. Nadat Judas Hem had verkocht, werd Jezus gearresteerd en ter dood veroordeeld. Aan het kruis droeg Hij al onze zonden, ziekten en elk verraad dat we ooit zouden moeten doorstaan.

Er is hoop. Die hoop is Jezus Christus! Het verraad van zijn vriend brak Zijn hart. Maar in plaats van zich te concentreren op Judas, zei hij eenvoudig tegen hem: “Wat je wilt doen, doe het snel.” (De Bijbel, Johannes 13:27, HSV) Toen ging Hij weer door, door met Zijn missie. Dit is wat Hij jou ook opdraagt om te doen. Blijf doorgaan!

Dankzij Gods genade kunnen we doorgaan, vergeven en leven in een nieuw leven! Blijf niet langer hangen in wat er in het verleden is. Richt je aandacht daar niet meer op. Ja, mensen hebben je teleurgesteld, verraden, mishandeld, afgewezen, misbruikt… Maar Christus zal je nooit teleurstellen, verraden of afwijzen. Hij zal je altijd met liefde behandelen. Blijf dus doorgaan!

Bid met mij mee: “Heer, ik kies ervoor om door te gaan. Ik kan het niet op mijn eigen kracht doen, maar ik kan het door Uw genade! Ik kies voor een nieuwe start… Ik kies ervoor om te vergeven en in een nieuw leven te stappen. In Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.