Ik wil graag mijn fouten met je delen…

IWJ FB 2.13

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik wil graag mijn fouten met je delen…

Toen je je aanmeldde voor ‘Ik Wonder Jou’, heb ik beloofd dat ik mij eerlijk en kwetsbaar zou opstellen…

Als jonge voorganger maakte ik vaak de fout mij te richten op uiterlijke vertoningen, in plaats van te kijken naar wat er van binnen speelde – de toestand van mijn hart. Vaak kon ik niet bidden. En als ik de Bijbel las, was dat alleen maar omdat ik mij voorbereidde op een preek. Hoewel ik een lange pastorale opleiding had gevolgd, had niemand mij ooit geleerd om op een bewuste manier verantwoording af te leggen aan iemand. Ik had niemand die ik kon vertrouwen.

Elke christen loopt het risico in de valkuil van schone schijn en ‘buitenkant-gericht’ leven te vallen, zonder de echte problemen van binnen op te lossen. Maar ik wil nooit meer terug naar zo’n leven van schone schijn.

Er is niets mis met oprecht, authentiek, eerlijk en kwetsbaar zijn. Het tegenovergestelde is waar!

Ik ben gerustgesteld door het feit dat koning David, die overspel en moord pleegde, een “man naar Gods hart” wordt genoemd. Net als hij kun je bidden: “Geef me een zuiver hart, God! Maak mijn geest nieuw en sterk.” (De Bijbel, Psalm 51:10, BB)

Is iemand die leeft naar Gods hart een perfect persoon? Nee. Het is een eerlijk persoon! Wat zou er gebeuren als we onszelf toestaan ​​om kwetsbaar te zijn? De genade van God zou zoveel meer ruimte hebben om te werken!

Denk eens terug… Wanneer was de laatste keer dat je je zonden of strijd aan iemand vertelde? Volgens het Woord van God is dit dé sleutel naar goddelijke genezing! (zie de Bijbel, Jakobus 5: 14-16)

Bij wie zou jij vandaag je hart kunnen luchten en een luisterend oor kunnen vinden?

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter