Feest van verlangen

03 december 2022

Heb jij ooit je schoen bij de schoorsteen gezet in de hoop dat Sint er iets in zou stoppen?
Bij ons in huis kon dat niet. Wij vertelden de kinderen in aanloop naar het Sinterklaasfeest dat er ‘s nachts niemand in ons huis kon komen. Dus ook Sint en Piet niet. Vandaar dat ‘s avonds de schoenen, gevuld met wortel en tekeningen, buiten bij de voordeur werden gezet.
Ik kan je zeggen… zodra de voordeur dicht ging en we door het raam nog even naar de schoenen keken, groeide de verwachting. ‘Zou er morgen iets in zitten?’

Zou je ook op deze wijze naar God kunnen verlangen? Puur naar Hem. Niet naar wat Hij jou eventueel zou kunnen geven aan cadeaus, maar zo intens verlangen naar wie Hij is?

Jesaja spreekt een intens verlangen uit naar God. In de tijd waarin Jesaja deze zinnen schrijft, is het niet makkelijk voor de mensen. Vanuit de onrust groeit het verlangen naar verlossing. En ze weten: bij God is redding. We moeten het van Hem verwachten, willen we er goed uitkomen.

‘’s Nachts verlang ik met mijn hele hart naar U.
Vanuit het diepst van mijn hart verlang ik naar U.Jesaja 26:9 BB

Spreek je verlangen uit naar Hem,
zelfs ‘s nachts, zoals Jesaja zo mooi verwoord.
Als jij jouw schoen buiten zou zetten en deze hemels gevuld zou gaan worden, wat zou je dan willen aantreffen? Ik daag je uit om hierover na te denken.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U voor Uw aansporing om vol verlangen naar U te zijn. Wakker het aan in ons binnenste Heer. Blijf ons inspireren met Uw liefde, zodat we ontdekken hoe goed het is om dichtbij U te zijn. Daardoor zal ons verlangen naar U groeien en dat willen we juist zo graag. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?