Feest in verdriet

16 mei 2022

Mijn zoon wilde al heel, heel lang een kraanwagen. Een rode. Op een dag stond middenin de kamer een cadeau. Hij was jarig. Wat zou erin zitten?
De feestvreugde was mega! Een rode kraanwagen speciaal voor hem!

Juist als je ergens intens naar verlangt, is het bijna niet te bevatten als je het dan uiteindelijk in handen hebt. We ontdekten eerder deze week dat Hanna enorm verlangde naar een kind. Ze ontving een belofte en ging God op voorhand uitbundig bedanken en aanbidden… maar was ze dan al zwanger? Nee!

Geloven is, dat voor je zien, wat je concreet nog niet kunt zien.

‘…Op een dag zorgde de Heer ervoor dat Hanna in verwachting raakte van Elkana. Ze kreeg een zoon en ze noemde hem Samuel [ (= ‘God heeft gehoord’) ]. “Want,” zei ze, “ik heb de Heer om hem gevraagd.”’  (1 Samuël 1:18-20, BB)

Want… Ik heb de Heer om hem gevraagd.

Laat juist het vragen van Hanna je inspireren. Ik wil je zo graag bemoedigen om jouw levensvragen niet in de onderste lade van je ‘levenskast’ te proppen, maar om de moed te hebben ze bij God te brengen. Laat je niet ontmoedigen als je nog niet ontvangen hebt waar je al jaren naar verlangt. Houd vol. Houd moed. Volg Hanna’s voorbeeld; breng je vragen bij jouw hemelse Vader.  “God heeft gehoord, want ik heb Hem erom gevraagd”.

Zullen we samen bidden?
“Heer, schenk mij nieuwe moed om mijn verlangens bij U te blijven brengen. Wilt U wonderen doen in mijn leven. Ik dank U voor wie U bent en wat U ook in mij kunt doen. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?