Er is niks meer aan te doen?

15 september 2021

 

Ik ben op weg naar mijn zus. In mijn bus liggen cadeautjes. Ik ga haar verrassen. Des te dichter ik bij Barneveld kom, des te donkerder wordt de lucht. Het gaat regenen en mijn ruitenwisser doet zijn werk. Ik klik op het knopje om de ruitenwisser iets harder zijn best te laten doen. Wat een hondenweer! Niet normaal. Binnen no-time gaat het onweren en de lichtflitsen worden gevolgd door harde knallen. Nog even en ik zie de wegen vollopen met water. Wat nu?

Wat moet ik doen?

Er is niks meer aan te doen… voor en achter mij lopen alle straten vol. Soms sta je op een punt met voor je ellende en achter je ellende.

Jabes uit de Bijbel heeft het nog een tandje erger. Hij is ellende. Zijn naam betekent ‘degene die ellende brengt.’ Met hem in de buurt is het altijd noodweer. 

Jabes doet iets, wat sterk lijkt op wat ik deed. 

Hij stopt de auto op een hoge plaats in de straat. Hij wacht totdat er niemand voor hem is, die de weg met water kan blokkeren en geeft gas! Het water spat tot boven het dak uit, maar zolang je rijdt, draait je motor niet in de soep (van mijn vader geleerd).

Jabes geeft ook gas!
Hij roept God om hulp! 

Laat jouw motor niet in de soep lopen. Sukkel niet achter anderen aan, maar durf stil te staan. Midden op een droog stukje. Kijk, zie, bereid je voor, bid en gaaaaassss!

Doorbreek alle negatieve woorden over jouw leven. Richt je op Gods woorden.

“Jij bent zo kostbaar in mijn ogen,
zo waardevol,
en Ik houd zo veel van je
dat Ik de mensheid geef in ruil voor jou.”
(naar Jesaja 43:4)

In een wolkbreuk van ‘gedoe’, mag je schuilen bij Hem.

“Proef, en geniet de goedheid van de HEER,
gelukkig de mens die bij Hem schuilt.” (Psalm 34:9, NBV) 

Zullen we samen bidden?
“Net als Jabes wil ik U om hulp roepen. Ik wil bij U schuilen. Weer of geen weer, bij U is het altijd goed weer, daarom kom ik telkens weer. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?