Er gaat niets boven ijs met hele brokken chocolade!

24 mei 2023

Ik sta bij de ijskraam en wijs naar rechts. Achter het glas staat een bak met roomijs en daarin dikke brokken chocolade. ‘Die, die wil ik!’ Ik prik op het raam met mijn wijsvinger. De voorpret is in volle gang. Nog even en ik proef de volle smaak en voel de frisse tinteling van de lekkerste smaak ‘ever’!

‘Mag ik een hapje?’, vraagt zoonlief.
Nog geen tel heb ik het hoorntje in mijn handen of die vraag volgt. Wat zou jij doen? De Bijbel leert ons:

‘Geef, dan zal er ook aan jou gegeven worden.’
(Lukas 6:38, BB)

Hoe kan ik dan zelf iets krijgen, als ik iets weggeef?
Sorry hoor, maar iets geven, betekent in de praktijk toch echt dat ik zelf niets meer heb.

Wat krijg ik als ik geef?
Als je iets geeft, krijg je iets van een andere waarde terug. Een glimlach, aandacht, dankbaarheid, waardering…

Geven is loslaten.
Met geven laat je zien dat je niet afhankelijk bent van wat je zo graag in je handen vast wilt houden.

Maar nu terug naar dat ijsje… Staar je niet blind op het korte-termijn-geluk van het ijsje in je handen, maar kijk over de horizon van de lange termijn.

Schenk in vertrouwen en zie voor je hoe je ontvangen zult.
Schenk in vertrouwen en ontvang het gevoel van ‘een ijsje eten in zonnige oorden’ in je hart.

We leven in een tijd waarin het ‘vakantiegevoel’ ontbreekt, waarin elk ijsje gesmolten lijkt…

‘Ik wens je zo toe dat je op een Hemelse manier zult ontvangen waar je hart zo naar verlangt.’

Mijn boys zullen heel blij zijn met deze woorden van hun moedertjelief. De eerstvolgende keer dat we een ijsje eten weet ik wat hun vraag zal zijn:)

‘Mag ik een hapje?’
‘Ehm… je mag het hele ijsje hebben!’

Zullen we samen bidden?
‘Heer, U bent zo vrijgevig. Zelfs Uw Zoon schonk U, zodat wij eeuwig leven met U mogen ontvangen. Help mij, Heer, om ook vrij te zijn in geven! Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?