Enig kind? Of in je eentje?

21 april 2022

Eentje. Enig. De enige? Uniek!
Unieke dingen zijn kostbaar. Maar unieke mensen nog veel meer!

Op unieke spullen ben je zuinig.

Zoals mijn buurman. Hij heeft een platenverzameling.
Met eerbied houdt hij een originele elpee van de Beatles in de lucht.
Hij heeft er maar één.

Of de gouden ring met een pareltje in mijn hand. Ik heb er maar één.

Maar de belangrijkste personen..

Ik zit naast mijn man en houd hem vast. Ik heb er maar één.
Hij staat op mijn lijstje van mensen waar ik alles voor over heb.

Net als Jaïrus alles over had voor zijn enige dochter.
Jaïrus was een leider van de synagoge. Hij viel op zijn knieën voor Jezus en smeekte Hem om naar zijn huis te komen. Want zijn enige dochter, die ongeveer twaalf jaar oud was, was heel erg ziek en lag op sterven. Jezus ging met hem mee.“  (Lukas 8:41-42,BB) 

Een leider van de synagoge, Jaïrus,
vernederde zichzelf voor Jezus. Hij smeekte Hem om hulp.
Gezien zijn positie en waardigheid was dit uitzonderlijk.
Maar hij dreigde het meest kostbare wat hij had te gaan verliezen; zijn enige dochter.
Dan geef je toch alles?

De Vader
Hij gaf alles voor jou!
“Hij heeft zijn enige Zoon naar de aarde gestuurd om ons eeuwig leven te geven.” (1 Johannes 4:9 BB) 

In Gods ogen ben jij zo kostbaar alsof je Zijn enige kind was.

God ziet jou. Zijn enige Zoon offerde Hij op voor jou, zodat jij nooit meer alleen door het leven hoeft te gaan. Hij is jouw Vader. En… Hij heeft er maar één van jou!

Verbeter je relaties, tip 2
Jij bent kostbaar in Gods ogen, kijk op die manier ook naar de mensen om je heen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?