Een schop onder je ….!

04 juni 2021


Ben je liever lui, dan moe?

Je hebt een schop onder je kont nodig!

Schrijfster Joyce Meyer spreekt dan over een ‘heilige schop onder je kont’.

Dan hoor ik mijzelf klagen als ik de trap afloop en mopper ik als ik bijna struikel over vier paar schoenen maat 45, 46 en 47…dat…

Daarom ben ik zo blij met jou. We mogen in dit leven, samen optrekken en ons laten inspireren en sterken door Gods Geest. Ik heb dat zo nodig! En jij?

Kijk… Als we het nou samen doen?

Ik kan ook wel wat hulp gebruiken in de ‘woestijn’ van mijn dag. 

We pakken onszelf vandaag eens flink aan. We geven onszelf een schop onder de … en we scheppen die hele zandbak van een woestijn lekker over de schutting. Weg met al dat zand. Weg met al die belemmerende gedachten in ons leven. Weg met al die negativiteit. Heerlijk! 

Ik adem frisse lucht in en kijk naar jou. “Liever moe dan lui”, zeg jij leunend op je schep tegen mij. Haha…Dat.

Ik zou willen dat het zo makkelijk kon, dan zou ik gelijk een nationale ‘Ik wonder jou schepdag’ organiseren. Gaan we samen ons ‘luie zweet’ te lijf om vervolgens in het zonnetje in een opgeruimde omgeving de dag te vieren. 

Dat wil ik zo graag met jou beleven!

Wees liever moe dan lui. 

“Door luiheid gaan de dakbalken rotten. Door nooit wat te doen, raakt het huis lek.” (Prediker 10:18, BB)  

God weet dat we in ons leven een woestijnperiode kunnen hebben, maar Hij wil niets liever dan dat al dat zand, die hitte en die ellende niet langer duurt dan 11 dagen. Hij daagt ons uit om te ‘scheppen’ zodat we niet 40 jaar lang, zoals het volk Israël, zand lopen happen. 

Laat je niet belemmeren door je eigen gedachten.

  • Het lukt mij nooit om mijn huwelijk te veranderen.
  • Mijn ziekte zal mij altijd zwaarmoedig houden.
  • Het negatieve saldo zal mij vanzelfsprekend in een mineurstemming brengen
  • Ik heb het nog nooit gekund, dus waarom zou het mij nu wel lukken.
  • Ik ben te oud, te jong… ik heb niet de juiste diploma’s… ik kan niet goed spreken… ik ben niet…

Zullen we samen bidden? “Heer, zo vaak belemmer ik mijzelf door wat ik denk over mijzelf of een situatie. Wilt U mij helpen om deze gedachten over de schutting te scheppen en Uw woorden als waarheid voor mijn leven te omarmen? In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?