Een prachtige herinnering aan Hem…

IWJ 7.18-a-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Een prachtige herinnering aan Hem…

Ik hou van het liedje “What a Beautiful Name” van Hillsong Worship. Het is een prachtige herinnering aan wat de naam van Jezus betekent voor degene die Hem als Heer hebben aangenomen.

Vandaag en morgen gaan we samen de verschillende namen van God in de Bijbel ontdekken!

 • Hij is El-Shaddai, de Almachtige God (Genesis 17:1) : Door deze naam openbaart God Zichzelf als de God die alle macht heeft in de hemel en op aarde!
 • Hij is JHWH Rapha, de Heer die heelt of “de Heer die u geneest” (Exodus 15:25-26): Goddelijke genezig komt op meerdere gebieden voor, het gebied van je ziel en van je lichaam.
 • Hij is JHWH Nissi, de Heer is mijn banier (Exodus 17:8-15): God introduceert zichzelf hier als de God van waardigheid, kracht, moed en betrokkenheid.
 • Hij is JHWH Rohi, de Heer is mijn herder (Psalm 23:1): De Heer presenteert zichzelf als een herder, die dichtbij elk schaap is. Hij kent iedereen bij naam en zorgt voor iedereen op de manier die hij/zij nodig heeft.
 • Hij is JHWH Samma, de Heer is hier (Ezechiël 48:35): Deze naam benadrukt de alomtegenwoordigheid van God. God is aanwezig, altijd en overal. Niets en niemand kan aan Zijn aanwezigheid ontsnappen. Zelfs als we ver van Hem weglopen, is Hij daar!

Dank je God samen mij? “Dankuwel dat U een God bent die almachtig is, maar ook mijn Herder. Dat u een God bent die geneest en een God die hier is. U bent altijd bij mij, daar vertrouw ik op. In Uw naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Ingrid de Vries Brakel op 13 februari 2019 om 10:18 am

  Lieve Wilma !
  Wat heb je dat weer mooi gezegd ?‍♀️
  Zo recht uit je hard ?
  En nog bedankt voor je mooie illustraties ?
  Ingrid de Vries Brakel.

Laat een reactie achter