Een prachtig afscheidscadeau…

18 mei 2021


Heeft jouw leidinggevende afscheid van je genomen?
Is je bedrijf failliet gegaan?
Komt er geen verlenging van je contract?
Ben jij je baan al kwijt geraakt? 

Een groots afscheidsfeest zat er waarschijnlijk door alle toestanden tijdens de pandemie niet in. Het was ‘bedankt’ en ‘adieu’. Daar sta je dan met lege handen.

Moederziel alleen moet je er doorheen.

Jezus moest ook afscheid nemen. Jezus wist dat er een eind zou komen aan Zijn aanwezigheid als mens hier op aarde. Na Zijn opstanding kon Hij nog 40 dagen bij Zijn discipelen zijn. 

Was er een afscheidsfeest voor Hem georganiseerd? Slingers aan de muur? Goede speeches? Een oorkonde? Een award voor de overwinnaar op de dood?

Nee, er was iets beters! Jezus schonk Zelf een afscheidscadeau. Hij sprak een belofte uit. Hij laat jou niet met lege handen achter en ook niet moederziel alleen. Hij komt met vuur en vlam! Power in the house!

“Johannes doopte met water. Maar binnenkort zullen jullie met de Heilige Geest worden gedoopt.” (Handelingen 1:5, BB)  

Tijdens Hemelvaart vierden we dat Jezus door God verhoogd werd en de hemel voor Hem openstond. Dit weekend vieren we de belofte die Jezus ook in jouw leven wil waarmaken: “Dan bid ik dat Hij vanuit de rijkdom van zijn hemelse macht en majesteit jullie geest met zijn kracht zal vullen, door de Heilige Geest.” (Efeziers 3:16, BB)  

Houd moed! 

Deze belofte is speciaal voor jou: je zult niet alleen zijn, maar Zijn Heilige Geest zal in je wonen. Hij zal je leiden. Hij zal je troosten als je verdriet hebt. Hij is jouw Raadsman als je het even niet weet. Jezus kon niet gelijktijdig bij alle mensen op de wereld zijn, maar Zijn Heilige Geest kan dat wel. 

Als je van alles afscheid hebt moeten nemen, weet dan dat je van Zijn Geest nooit meer afscheid hoeft te nemen. Hemels! Die Geest is in jou. Beloofd is beloofd!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?