Een leven vol wonderen…

IWJ 11.13-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Een leven vol wonderen…

Wist je dat Jezus zichzelf in de Bijbel een ladder noemt, de ladder die de hemel met de aarde verbindt?

Ik zal dit enigszins verrassende beeld proberen uit te leggen. Jezus deed deze bijzondere uitspraak: Ik zeg jullie dat jullie vanaf vandaag de hemel zullen zien openstaan en dat jullie de engelen van God zullen zien opstijgen en neerdalen tussen God en de Mensenzoon.” (Johannes 1:51, BB)

Jezus verwijst duidelijk naar de Jakobsladder uit het Oude Testament. Jakob had ooit een droom. Hij zag een ladder op de aarde staan en de top ervan raakte de hemel. De engelen van God stegen op en daalden af van deze ladder en God stond bovenaan. (zie Genesis 28)

En hier hervat Jezus deze droom. Eigenlijk zegt Hij: “Nu ben ik de ladder tussen hemel en aarde! De kracht van God zal door Mij heen gaan. De engelen van God zullen opstijgen en neerdalen door Mijn leven.”

En het is vlak na deze uitspraak dat Jezus Zijn eerste wonder doet, dankzij de vraag van Zijn moeder. Hij verandert water in wijn. Een leven van wonderen en genezingen begon daar, en gaat nu nog steeds door!

Zo’n leven vol wonderen is ook voor jou beschikbaar. De ladder van bovennatuurlijke kracht, die Jezus zelf is, komt ook bij jou aan. Jezus is deze ladder en Hij brengt de hemel in jouw situatie. De hemel raakt de aarde, door Jezus, in jouw leven!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.