Een kunstwerk van God

29 april 2023

Het is een zonnige dag. Het gras wuift zachtjes heen en weer alsof het je vrolijk groet. Tussen de lichtgroene sprietjes steken twee witte oren. Verscholen en veilig. De Herder verliest het pasgeboren lammetje niet uit het oog.
Onschuld en kwetsbaarheid dartelen in het weiland. Kon de tijd maar stil staan. Kon je maar altijd zijn als een klein lammetje. De grote wereld bestaat niet, uitsluitend de Herder en de schapen om je heen. 

Zie je het voor je? Is er een schilderij in je gedachten ontstaan? Hou dat vast! 

Juist dit beeld gebruikt God om ons te leren dat wij zó in het leven mogen staan. Ook jij. Hij nodigt je uit je zorgen aan Hem te geven. Jij als schaap hoeft niet te vechten tegen de wolven. Jij hoeft niet te letten op de route. 

Kijk uitsluitend naar de Herder!
Hij laat je zien waar je graag wilt zijn.

Dit klinkt echt te zoetsappig, Wilma’, zeg je misschien. 

Maar wat nou als ik je vertel, dat niet ik dit beeld heb gekozen om jou te vertellen hoe je in het leven mag wandelen. Nee, God heeft het zo bedacht. Hij heeft het beeld van de herder bedacht! God nodigt je uit. Wil je oefenen om onbezorgd op je wiebelende benen te staan en achter Hem aan te gaan? 

“Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij.” (Johannes 10:27, BB)

Vandaag gaat de staldeur open… voor jou!
Jezus kent je. Welkom buiten. We gaan op stap…

Waar zie je vandaag als een berg tegenop?
Welk dal beangstigt je enorm?

Zie dan niet het dal en ook niet de berg voor je, maar zie voor je hoe de Herder voor je uit gaat. 

‘Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben’ (Johannes 10:10, HSV)

Ik daag je uit om je vertrouwen in Hem uit te spreken:
‘Dank U wel, dat ik onbezorgd mijn dag en leven tegemoet mag gaan. Maar ik vind juist die onbezorgdheid zo moeilijk. Help mij Heer, om meer en meer Uw liefde als mijn Herder te mogen ontdekken. Ook vandaag. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?