Een hemelse dag speciaal voor jou!

06 januari 2021

Goede voornemens lukken als je een aantal stappen durft te zetten.

Vandaag: Goede voornemens lukken als je regelmatig op afstand kijkt.

Tip: Stop regelmatig tijdens je dag en bekijk dat wat je doet vanuit hemels perspectief.

Ik sta met een paar kwasten in mijn handen. De verf heeft een paar slierten op mijn voorhoofd en aan mijn wang geplakt. Ik merk het niet eens. Ik ben helemaal in de flow. De kleuren nemen mij in de houtgreep. Ik kan niets anders dan door… door… door…

En dan… Dan neem ik afstand… Eindelijk. 

“Waahhh, dit is erg!”

Te lang ben ik te dichtbij blijven staan. Bevangen door een klein detail op mijn schildersdoek, had ik geen oog meer voor het totale plaatje.

Ken je dat? Je bent zo bezig met één probleem op een dag dat je het overzicht van het leven dat je eigenlijk wilt leiden niet meer voor je hebt. 

Mag ik je uitdagen de gewoonte te trainen om afstand te nemen. Bekijk jouw zorgen, uitdagingen, voornemens vanuit hemels perspectief. Als je vanuit hemels perspectief kijkt, zie je meer. Veel meer!

“Jullie zijn met Christus uit de dood opgestaan. Verlang daarom naar de dingen die in de hemel zijn, waar Christus naast God op de troon zit. Geef de hemelse dingen de eerste plaats in je leven, en niet de aardse dingen.” (Kolossenzen 3:1-2, BB)

Leef dus hemels! Kom in de hemelse ‘flow’.

Maar hoe dan?

  • STOP regelmatig op een dag. Zet zelfs je wekker op je telefoon, waardoor je even stopt. 
  • Neem letterlijk even afstand van waar je je zo druk om maakt. 
  • Kijk naar boven. 
  • Bekijk jouw ‘uitdaging’ vervolgens vanuit hemels perspectief… Dan gebeurt het wonder!

Je ontdekt: “Ik ben niet alleen. God helpt mij.” De juiste kleuren komen dan op de juiste plaats op het schilderij dat je deze dag maakt. Gods hemelse handen zullen je handen vastpakken en je helpen de juiste lijnen te maken.

Hou vol! Door dit elke dag te doen, maak je ‘hemels leven’ jouw nieuwe gewoonte!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?