Een groots moment…

20 juni 2021

 

Ik zie hem nog lopen met zo’n klein, levend wezentje in zijn armen. André, mijn man, was vader geworden van onze eerste zoon. Enigszins onwennig, maar overrompeld door het levenswonder wat hij in zijn handen had. Het geluk kon niet op. 

Alles werd versierd in ons huis. In onze voortuin stond een grote boom. Na de geboorte werd deze vol gehangen met slingers. Elke dag aten we taart. Beschuit met muisjes benaderde niet het niveau van feestvreugde, zoals hij die intens beleefde. 

Jouw hemelse Vader is ook helemaal in de wolken van jou! De bomen bij jou in de buurt zijn niet behangen met slingers die vergaan, maar dragen hun sierlijke kruin vol nieuwe bladeren die meewuiven in de wind. Speciaal voor jou!

Jouw hemelse Vader heeft je het allermeest lief. Probeer maar eens iemand aan te wijzen die jou liever vindt dan dat jouw hemelse Vader je lief heeft. Er is geen grotere, bredere, diepere, intensere liefde, dan de liefde van de Schepper voor jou.

Vier vandaag dat God je wil helpen om dit elke dag meer en meer te mogen ontdekken: 

Je bent geliefd! Niet om wat je wel doet. Niet om wat je niet doet. 

Je bent geliefd! Niet om wat je hebt bereikt in je werk. Niet om het huis dat je bewoont. Niet om de vrienden die je wel hebt of juist niet hebt.

Je bent geliefd! Om wie je bent. Je bent geen slaaf van God. Je bent een kind van God.

Nog een groots moment: “Maar toen het moment was gekomen dat God had bepaald, stuurde Hij zijn Zoon. (…) Zo zouden we niet langer slaven zijn. We werden kinderen van God, met de rechten van kinderen. En omdat jullie kinderen van God zijn, heeft God de Geest van zijn Zoon in jullie hart uitgestort. Die Geest roept in je: “Lieve Vader!” (Galaten 4:4-7, BB)  

Zullen we samen bidden? “Lieve Vader, wij zijn dankbaar dat U altijd onze Vader blijft. Zelfs al hebben we geen aardse vader meer, of al heeft onze aardse vader ons pijn gedaan, of al is onze aardse vader onze beste vriend; Uw liefde overstijgt dit allemaal. Zo bijzonder, echt een wonder! Dank U. U bent een goede Vader! Amen.”

P.S. Heb jij van je vader in dit leven niet alles meegekregen wat je verlangde? Draag je een diepe pijn in je hart door jouw vader? Dan wens ik je toe dat de liefde van jouw hemelse Vader helend zal zijn in je leven.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?