Durf!

20200221 Durf te leven-5

De Bijbel vertelt ons het verhaal van een man die niet helemaal durfde te doen wat God hem had beloofd. Het is het verhaal van Barak, een man die door God was uitgekozen om het Joodse volk te bevrijden van een Kanaänitische koning die Israël onderdrukte. 

“Op een keer liet ze Barak roepen. Hij was de zoon van Abinoam uit Kedes. Kedes ligt in het gebied van de stam van Naftali. Ze zei tegen hem: “De Heer, de God van Israël, beveelt jou: ‘Ga naar de berg Tabor met een leger van 10.000 mannen uit de stammen van Naftali en Zebulon. Dan zal Ik ervoor zorgen dat Sisera, de legeraanvoerder van Jabin, met zijn strijdwagens en zijn troepen naar jullie toe komt bij de beek Kison. Ik zal jullie de overwinning geven.’” Maar Barak zei tegen haar: “Ik ga alleen als jij meegaat. Anders ga ik niet.” Ze zei: “Ik zal met je meegaan. Maar jij zal niet de eer krijgen voor deze overwinning. Want de Heer zal Sisera laten doden door een vrouw.” Toen ging Debora met Barak naar Kedes.” (Richters ‭4:6-9‬, ‭BB‬‬)

Uiteindelijk werd de Kanaänitische koning vermoord door de vrouw Jael. Barak had waarschijnlijk hele goede redenen om deze oorlog niet zelf te willen vechten. Debora stond bekend als een getrainde legeraanvoerder en profetes en dat wist Barak. 

Op bepaalde momenten in ons leven zijn we allemaal net als Barak. Als hetgeen wat voor ons ligt veel te groot voor ons lijkt, reageren we vaak zo:

  • We zetten een stapje terug.
  • We zoeken een andere oplossing.
  • We zeggen dat we het niet kunnen.
  • Of we geven op.

Het resultaat daarvan is dat we God ons niet alles laten geven wat Hij voor ons heeft. 

Durf te geloven dat God jou alles geeft wat je nodig hebt. Dat Hij je niet zal verlaten. Hij zal je Zijn vrede en kracht geven. Hij verlangt ernaar om grote dingen in en door jou te doen. Het enige wat jij hoeft te doen is Hem vertrouwen.

Ik nodig je uit om naar deze versie van het geweldige aanbiddingslied “Oceans” te luisteren. Het lied zegt: “Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen”. Dat is nog eens een gebed met durf! God is Degene die voor je zorgt, zodat jij verder durft te gaan!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Faith op 21 februari 2020 om 5:45 am

    Awesome. God is always good to us.