Durf te leven!

20200215 W.2.5

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Durf te leven!

Het leven lijkt vanzelf te gaan. Je wordt ’s morgens wakker, opent je ogen en een nieuwe dag ligt voor je. Daar heb je toch geen ‘durf’ voor nodig, of toch wel? Waarom vraagt leven toch enige ‘durf’?

David zegt het volgende in de Bijbel: “Met U durf ik een heel leger aan. Met U spring ik over een muur.” (2 Samuel 22:30, BB)

Zo, zo, die durft! 

Een heel leger aandurven? 

Over een muur springen?

David schreef deze tekst na een periode waarin hij ongelooflijk bang was geweest. Hij was op de vlucht geweest voor Saul. Doodsbang zocht hij een verlaten gebied op in de hoop dat Saul hem niet zou vinden. En zijn angst was meer dan terecht. Saul wilde niets liever dan David doden. 

Ben jij soms ook op de vlucht?

  • Bang om te falen?
  • Bang dat je niet perfect genoeg bent?
  • Bang om afgewezen te worden?
  • Bang om…

David was ook bang. Doodsbang. Maar in Zijn angst sprak hij vertrouwen uit in God: “Wat God doet is volmaakt. Wat Hij zegt is altijd te vertrouwen. Hij beschermt iedereen die naar Hem toe komt voor hulp. Er is geen andere God dan de Heer! Er is geen andere rots dan onze God!” (2 Samuel 22:31-32, BB)

David zag niet direct op welke wijze God hem in zijn doodsbange momenten hielp, maar hij vertrouwde op Zijn hulp in die angstige momenten. 

Zie in jouw angst Zijn redding voor je.

Zullen we samen bidden? “U weet waar ik bang voor ben. In mijn angst spreek ik uit, dat U mijn Redder bent. Er is geen andere God dan de Heer! Er is geen andere rots dan mijn God! Help mij Heer om te durven leven. Misschien spring ik niet over een muur, maar beklim ik met U deze muur. Samen komen we er overheen. Dank U voor Uw hulp.”

Met U durf ik te durven!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.