Durf klein te beginnen

20200218 Durf te leven-2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Durf klein te beginnen

We zagen gisteren dat durven te vragen en dingen proberen veel moeilijker is dan het lijkt. Maar gelukkig vraagt God ons niet om alles in een keer goed te doen. Als we maar geloof hebben…

“Ik zeg jullie: je geloof hoeft maar zo groot te zijn als een mosterdzaadje. Als je dan tegen deze berg zou zeggen: ‘Ga van hier naar daar,’ dan zal hij daarheen gaan. En niets zal onmogelijk voor je zijn.” (Mattheüs ‭17:20‬, ‭BB‬‬)

Het is niet belangrijk hoe groot je geloof is, maar het is belangrijk wat het met zich meebrengt. Een mosterdzaadje is minuscuul, maar na een tijdje is het enorm: “Door een mosterdzaad dat, als het in de aarde gezaaid wordt, het kleinste is van alle zaden die er op de aarde zijn. En wanneer het gezaaid is, komt het op en wordt het grootste van alle tuingewassen, en maakt grote takken, zodat de vogels in de lucht een nest kunnen maken in zijn schaduw.” (‭‭Markus‬ ‭4:31-32‬, ‭HSV‬‬)

Uiteindelijk zul je veel mensen kunnen helpen met je geloof, want deze mensen zullen kunnen schuilen onder jouw grote takken. Maar hoe kun je beginnen? Klein. Voordat er een berg is, is er een heuvel. Door te leren om dingen te durven te vragen, kun je bijvoorbeeld…

  • …de buurman vragen of hij nog een ei heeft dat je tekort komt.
  • …de ober vragen of je aan een tafel dichter bij het raam mag zitten.
  • …vragen of je allerlei soorten schoenen mag passen zonder je verplicht te voelen om iets te kopen. 

We hebben niets te verliezen als we afgewezen worden in deze situaties, het zorgt er alleen maar voor dat we nieuwe en grotere kansen krijgen! 

Ik nodig je vandaag uit om Gods hulp te vragen bij elke kleine kans die je tegenkomt. Ik bid dat je deze kansen zult pakken en dat het vrucht zal dragen in jouw leven en de levens van anderen. 

Laten we samen bidden: “Onze Vader, dank U voor het geloof dat U ons geeft. Dank U voor dit geloof dat bergen kan verplaatsen. Dank U dat we het met U aan durven. Ik durf deze eerste stap te nemen om Uw wil te doen en de persoon te worden die U wilt die ik ben. Ik ben van U; mijn leven is van U, vandaag en voor altijd. In Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.