Durf jij nog te geloven?

22 september 2020

Ziek zijn en geloven dat God kan genezen? Kan dat?

Alle gangen zijn leeg. Er staan strepen op de vloer en overal zijn linten gespannen. Ik loop in het AMC in Amsterdam voor de halfjaarlijkse controle in verband met mijn hart. “Waar is iedereen?” Geen koffie bij de koffieautomaat, de leestafel is weg en de stoelen staan ver uit elkaar.

Een aantal jaar geleden stond mijn hart stil. Nu tikt hij weer lekker en soms loopt hij even uit de pas. Vandaar dat ik mij af en toe moet laten controleren. Op een dag als deze voel ik me ineens patiënt. 

Hoe kun je ziek zijn als je christen bent en God is jouw heelmeester? Dat gaat uitstekend samen kan ik je zeggen, maar natuurlijk zou ik het liefst het volgende willen zeggen: “Alle christenen zijn hypergezonde mensen.” Maar helaas, de realiteit is anders. Ook christenen worden ziek. 

Toch heb ik een reusachtige hoop in mijn leven: Ik mag weten dat God mijn kracht is, mijn toevlucht en dat Jezus ook mijn ziekten voor mij gedragen heeft aan het kruis. God is vol liefde.

Durf jij nog actief te geloven dat God geneest?

De meesten van ons geloven dat God ons heeft vergeven. Het lukt ons nog best goed om dat aan te nemen, maar ervan overtuigd zijn dat God jou wil genezen? Ehum, lastig. Want tja, stel dat Hij niet geneest? Wat dan? Waar blijf je dan met je goede gedrag?

“Hij heeft ónze ziekten op zich genomen en ónze pijn weggedragen.” (Jesaja 53:4, BB) 

Jouw realiteit is dat je met lichamelijke kwalen te maken hebt. Gods woord is de waarheid en vertelt je dat Hij jouw Geneesheer is. Mag Zijn waarheid boven jouw realiteit uitstijgen?

Terug in het ziekenhuis: ik kijk naar de monitor. Op mijn lijf hangen draadjes. Mijn hart doet zo z’n best. Ik ben trots op mijn hart. Ga er maar aan staan; de hele dag bewegen. Na twee keurige slagen, doet hij een dubbele radslag. Ik ben dankbaar.

Zullen we samen bidden? “Lieve hemelse Vader, ik ben zo dankbaar dat U mijn Geneesheer bent! U bent in staat om wonderen te doen in mijn lijf. Dank U dat ik mag uitzien naar hoe U dat gaat uitwerken in mijn leven. In Jezus’ naam, Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?