Durf jij je oude auto te laten staan?

22 juli 2021

 

Mijn moeder reed vroeger in een DAF. Mocht je niet weten wat voor auto dat is, denk dan vooral aan een vierkant doosje met wielen eronder. Een rode DAF. Ik zat achterin en van gordels op de achterbank had nog nooit iemand gehoord.

Wij kiezen er in ons geestelijk leven anno 2021 ook nog regelmatig voor om in een DAF te rijden. We hobbelen vooruit. Het kost enorm veel kracht om met het stuur de bocht te maken. Maar ja, daar ben je inmiddels aan gewend geraakt.

Vind balans in je leven door dat wat is geweest, achter je te laten en van God te ontvangen wat je nodig hebt.

“Want ieder mens die één geworden is met Christus,
is door God helemaal nieuw gemaakt.
De oude mens is verdwenen.
Er is een hele nieuwe mens ontstaan.”
(2 Korintiërs 5:17, BB)

En dat is Gods werk. Vertrouw erop dat God je NIEUW heeft gemaakt.

Hij wil je leren om te wennen aan je nieuwe leven.
Die DAF mag op de parkeerplaats naast je huis blijven staan, maar vanaf vandaag mag je in een nieuwe levenswagen stappen. Hij wil je de weg wijzen. Hij wil je helpen om in balans, mèt stuurbekrachtiging, je weg te vinden.

Zijn kracht is er voor jou!

“Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft.” (Filippenzen 4:13, HSV)

Blijf niet in een DAF rijden als God jou iets nieuws wil geven voor deze dag. Je hoeft niet vast te houden aan wat je in het verleden hebt ontvangen. Ook voor deze dag wil God je helpen sturen in het leven en je schenken wat je nodig hebt.

Zullen we samen bidden?
“U belooft dat U mij helemaal NIEUW heeft gemaakt. Graag wil ik van U leren wat dat betekent voor mijn dagelijkse levensreis. Ik vertrouw op Uw hulp en wijsheid in mijn leven. Dank U wel voor Uw kracht in mijn leven. In Jezus’ naam. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?