Durf jij?

20 november 2021

 

Hou jij van zwemmen?
Pootje baden?
Heb jij iets met water?
Dobberen, zeilen, roeien… of gewoon lekker aan de waterkant genieten?

Als je mij op Instagram of Facebook volgt, heb je kunnen ontdekken dat ik heel graag zwem in een meertje bij Nunspeet. Zelfs als het koud is. Ik vind dat magisch. Dat kleine meer is omgeven met bomen en hier en daar heb je bij de rand struiken. Zo idyllisch!

Als ik daar zwem, zie ik zo voor mij hoe Mirjam haar kleine broertje van een paar maanden oud verstopte tussen het riet. De Farao wilde namelijk alle babyjongetjes doden.

De dood heerste in de straten. 

Veel jonge moeders waren ontroostbaar, omdat hun baby van hen was afgenomen en gedood. De moeder van Mirjam had haar baby Mozes echter in een rieten mandje op de Nijl laten drijven en Mirjam meegestuurd om te kijken wat er gebeurde. En nu was Mozes gevonden door de dochter van de Farao… Binnen deze sfeer van ongekende angst, stapt Mirjam naar voren en… gaat spreken!

“Toen zei het zusje tegen de dochter van de farao.” (Exodus 2:7, BB) 

Waar haalt Mirjam het lef vandaan?
Heb jij zoveel lef? Durf jij naar voren te stappen als het erop aankomt?
Mirjam gaat zelfs nog een stap verder. Ze gaat spreken met degene waar ze zo intens bang voor is: de dochter van de Farao. Haar grootste vijand op dat moment in haar jonge leven. 

”Zal ik voor u bij de Hebreeuwse vrouwen een vrouw gaan zoeken die het kind de borst kan geven? Dan kan zij het kind voor u voeden.” (Vervolg Exodus 2:7, BB)

Innerlijk had zij zichzelf al helemaal overtuigd van het feit dat haar broertje gered moest en zou worden. 

Dat gun ik jou ook zo.

Ik gun het je zo dat God, met al Zijn liefde, jou innerlijk mag overtuigen van Zijn redding in jouw leven. Je mag natte voeten krijgen, je mag het water waarin je moet gaan staan, te koud vinden. Je mag bibberend jezelf afvragen of je het wel durft.

Welke dappere stap zou jij net als Mirjam graag willen zetten?

  • Durf je een stap van vergeving te wagen?
  • Durf je een stap te zetten om je eigen onderneming te beginnen?
  • Durf je de stap van het vaderschap aan?
  • Durf je de diepe overtuiging dat het bij jou altijd fout gaat, los te laten?

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel, U bent mijn Helper, mijn Redder, mijn bron van moed om heldhaftige daden te doen. Met U durf ik wèl stappen te zetten. Help mij alstublieft Heer. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?