Druk zeker…

01 december 2022

‘Hoe gaat het, druk zeker?’
Als er een drukke, donkere periode in het jaar is, dan is het deze periode wel.
Het Sinterklaasfeest komt eraan, de kerstdagen staan ook al bijna voor de deur. Dat betekent dat de kerstballen van zolder moeten worden gehaald en de lampjes. Wie weet mag jij straks ook nog naar drie kerstoptredens van je kids en schuif je zelf vervolgens nog even aan bij menig kerstborrel. Dan volgt Kerst… en Oud & Nieuw.

December 2022, ben je er klaar voor?

We zijn geprogrammeerd om elke minuut van de dag nuttig te willen besteden.
‘Drukte als zingeving van ons bestaan’, zeggen de filosofen. Oftewel, als ik maar heel druk ben, ben ik de moeite waard.

Hoe ga jij rust vinden, rust vastpakken en rust behouden?
Kijk naar het volk Israël dat door de woestijn trok. Je zou zeggen dat dat een redelijk prikkelarme omgeving is, waar je als vanzelf tot rust zou kunnen komen. Maar niets is minder waar. De Bijbel schrijft dat ze door hun ongehoorzaamheid de rust van God niet konden ‘binnengaan’. In de brief aan de Hebreeën vinden we de perfecte route naar rust:

‘Nu is het goede nieuws ook aan óns verteld. Maar wij hebben het geloofd, (in tegenstelling tot de Israëlieten destijds) en daarom gaan wij die rust wél binnen.’ Hebreeën 4:2-3 BB

Geloven opent de deur naar Gods rust!
Je kunt Zijn rust binnengaan als je in Hem gelooft. Lukt jou dat? Durf je dat? Maak jij hier tijd voor?

‘Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden.’ Matteüs 11:29-30 BB

Gods rust is er voor jou,
ook al ben jij vol onrust.

Geloof dat Gods rust er voor jou is.
Ook in december 2022:)

Zullen we samen bidden?
‘December staat voor de deur, maar deze donkere maand wil ik elke morgen starten met eerst Uw rust binnengaan door te bidden en stil te zijn bij U. Ik geloof in U. Amen.’

Tot slot:

  • Jij kunt deze maand december aan. In rust… rustig aan… vol rust van God!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?