Droom groot!

25 mei 2021


“I have a dream…”
Martin Luther King
28 augustus 1963

Martin Luther King hield een onvergetelijke rede van 17 minuten lang. 200.000 mensen luisterden ademloos. 

“I have a dream.”

Vrijheid en gelijkheid. Dat was zijn missie. Elke mens is even waardevol. Een Bijbels principe waar Gods liefde en genade in doorklinkt. Hij maakt gebruik van een anafoor (het herhalen van zinnen of woorden) om mensen aan te sporen om NU de kans te grijpen. “Now is the time…”

Zijn toespraak is een retorisch meesterwerk. King paste zinspelingen toe als citaten uit onder andere de Bijbel. Een onvergetelijke uiteenzetting van zijn levensdroom!

Ik wens jou toe dat je met dezelfde passie ook kunt uitspreken dat je een droom hebt voor je leven.

Jozef, ongeveer 17 jaar oud, had ook een droom: “Op een keer had Jozef een droom. Hij vertelde die droom aan zijn broers.” (Genesis 37:5, BB)

Hij kreeg later weer een droom. (…) De zon, de maan en elf sterren bogen voor mij.” (vers 9)

Jozef droomt groot! Martin Luther vertelde zijn droom en kreeg applaus, Jozef niet. Integendeel. De Bijbel vertelt ons dat zijn broers hem haatten en jaloers op hem waren. Twee ingrediënten die levensgevaarlijk zijn.

Welke droom draag jij in je leven?
Durf jij er woorden aan te geven?
Durf jij je droom wakker te schudden?
Of ben je bang?

Kijk dan niet naar wat je nu om je heen ziet, maar kijk naar God. Leef ten volle, door opnieuw te gaan dromen! (groot dromen…) Durf te zien welke dromen God in je leven heeft gelegd.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik wil het leven ten volle leven. Help mij om groot te dromen. U bent een groot God en ik vertrouw erop dat groter dromen voor mijn persoonlijk leven mogelijk is, dankzij Uw nabijheid en Uw genade. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?