“Doxa to Theo”!

20200609

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | “Doxa to Theo”!

Toen ik op de Bijbelschool zat, hadden we een super goede leraar Grieks, die later zelfs Bijbelvertaler werd. Ik herinner me een zin die ik in deze cursus heb geleerd: “Doxa to Theo”. Dit betekent “Glorie aan God”.

Het is zo belangrijk om God de eer te geven…

 • Hij is God, wij zijn mensen.
 • Hij is eeuwig, wij zijn er maar zo kort ‘als een mistwolk’. (zie Jakobus 4:14)
 • Hij is de Schepper, wij zijn Zijn schepping.

Als ik over Zijn schepping nadenk, wil ik Hem zo graag eren. En als ik aan jou denk, wil ik ook “Glorie aan God” zeggen!

Door alles wat er om ons heen gebeurt, wijzen we God soms liever af dan dat we Hem vereren. En toch is Hij almachtig en eeuwig. Hij is buitengewoon mooi. Hij heeft altijd bestaan en zal altijd blijven bestaan. Hij is de Schepper, Zijn macht is oneindig. Hij wordt niet beperkt door onze ruimte en tijd.

Wanneer we God verheerlijken, erkennen we eigenlijk dat voor Hem niks onmogelijk is. Daardoor kan Hij gaan werken, terwijl wij zwak zijn. We openen dan de deur voor een wonder!

Jezus zei: “… je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.” (Matteüs 6:4, BB)

Als je God de hele dag verheerlijkt, geloof ik dat Hij je zal belonen!

Dus glorie aan God! Aanbid Hem terwijl je dit prachtige aanbiddingslied zingt: “Aan Hem Die Zit Op De Troon”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Marga Pronk op 9 juni 2020 om 5:38 am

  Bedankt voor jullie mails Ik lees ze elke dag Wat een mooi lied is ¨Aan Hem die zit op de troon¨ dat zing ik heel graag Die blijft er in voor vandaag Jullie hebben me gister ook geholpen toen ik een moeilijke dag had Ben rd zo bovenop gekomen Nieuwe energie vandaag en prijzen doe ik God zeker Groetjes Marga 2. Alma op 9 juni 2020 om 6:52 am

  Ik ben weer bemoedigd van morgen .lanzaam laat ik Los door de bemoediegng elke dag .Mijn God is bij macht.

  God zegen jullie  • Lucretia evelien main op 9 juni 2020 om 8:05 am

   Ik ben weer bemoedigd met woort van God ik voel me heel blij om ieder dag .Als ik me verdriettig voel zing ik voor de heer .als blij ben zing ik ook voor hem maak niet uit hoe laat maar eer mijn God wantik hou heel veel van hem .hij is alles in mijn leven .ik heb soms echt dagen dat me verdriettig voel en daar is mij God die mij vast houd .hij heeft me altijd gezeg ik moet teruren het kom goed daarom hou ik vast ik laat niet los .ik heb echt dagen dat het mis ga maar ik geef niet op aan God om dat ik zeker weet dat het beter gaat gaan voor me een dag .die geloof heb in hem.hij last bidder’s nooit beschaam staan.nooit daarom hou ik vol.