“Dit vergeef ik je nooit!”

07 juli 2020

Aan welk voorval denk jij als je de titel van deze mail leest? 

Wat was het moment waarop je dacht: “Dit gaat echt te ver! Dit vergeef ik je nooit!”?

Ik heb een aantal jaren tv-programma’s gepresenteerd voor de EO. Het programma ‘Aangedaan’ heeft mij keer op keer geraakt. Mensen die vreselijke dingen waren aangedaan, vertelden mij hun persoonlijke verhaal. Dat ging niet over een snoepje dat gestolen was… Dat ging over mishandeling van je kind tot de dood erop volgde, incest, of een gewelddadige overval… Verschrikkelijk!

Een van de vragen die ik altijd stelde was de volgende: “Wat betekent vergeving voor jou?”

De antwoorden waren divers. Van: “Ik wens dat hij zichzelf dood rijdt op de eerste de beste boom.” Tot: “Ik heb haar gelijk vergeven.” Of: “Vergeving is een brug te ver, dat zegt mij niets.”

Ik luisterde, diep geraakt en vol begrip voor elk antwoord. Het is niet aan mij om een oordeel te vellen als iemand anders zoveel pijn is aangedaan…

Is jou ook pijn aangedaan?

1 Korintiërs 13:5 zegt: 

“Liefde raakt niet verbitterd. 

Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan.” (BB)

God is liefde. Hij vergeeft.. 

“Ja, Hij wel, maar ik ben God niet”, zeg je misschien. 

Dat klopt. Maar ik heb goed nieuws. Jij bent Zijn kind. Hij deelt Zijn vergeving en hemelse liefde met jou. Overvloedig. Je hebt het ontvangen.

God is zo met je begaan, dat Hij niet wil dat je met een zware kwelling door het leven gaat. 

Vergeving is de deur die Hij voor je opent. 

Zet een heel klein stapje en kijk om het hoekje van die deur. 

Is het wat? 

In Zijn liefde wandelt Hij vol liefde met je mee. 

God gaat je helpen. Hij weet immers hoe het voelt om iets vreselijks mee te maken.

Zullen we samen bidden? “Lieve Vader, ik geloof in Uw vergeving voor mij, maar de pijn die is veroorzaakt door wat mij is aangedaan is zo groot. Help mij! Dank U dat ik samen met U de weg van vergeving mag bewandelen. Ik vertrouw erop dat U mij gaat helpen. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?