Dit gaat jou helpen om stappen te zetten!

19 maart 2023

Het is zondagmiddag. Ik ben in gebed en bereid de live-uitzending van Ik Wonder Jou voor. ‘Wat wilt U graag op dit moment spreken, Heer? Als U het woord zou nemen, wat zou U dan heel specifiek willen zeggen?’

Nadat deze vraag verschillende keren door mijn hoofd gaat en ik het uitspreek, ben ik vervolgens stil. Ik luister, maar terwijl mijn natuurlijke oren niets horen, gaat er van alles door me heen. Ik spreek vertrouwen uit naar God: ‘Ik ben zo benieuwd waarmee U mij gaat verrassen en waarmee ik de kijkers en luisteraars mag gaan verrassen.’ Daarna zet ik koffie. We krijgen visite.

‘s Avonds neem ik tijd voor de verdere voorbereiding.
‘Wat wilt U spreken?’ Dan zie ik Fleur voor mij, mijn kleindochter van 1,5 jaar. Ze kan inmiddels lopen! Wat waggelend, maar ze komt er wel. Fleur moet in de uitzending…

Kort daarna belt mijn zoon, Wietse.
‘Mam, ik zat even over morgen na te denken, maar is het leuk als Fleur in de uitzending komt?’

…Doen we.

We gaan stappen zetten!

Zo dapper als Fleur haar ene voet voor de andere zet,
zo mag ook jij dappere stappen zetten vandaag!
Lukt het jou om Gods handen in je dagelijks leven vast te pakken? Dan loop je een stuk steviger door de dag.

‘Uw arm is machtig en uw hand is sterk. Uw rechterhand is de hoogste op aarde.’ Psalmen 89:14 BB

Aan Gods hand kun je als een speer lopen.
Nieuwe stappen zetten zal je goed afgaan.
Je komt verder dan je denkt.
Als die Vaderlijke hand jouw hand vasthoudt weet je dat het goed komt, welke stap je ook moet zetten.

Blijf niet liggen in de wandelwagen. Stap uit.
Welke stap moet jij nu echt gaan zetten?
Jij weet het…

Zullen we samen bidden?
‘We willen niet in een kinderwagen blijven liggen in ons geloof, maar we willen stappen zetten. Amen.’

Tip:

  • Zet stappen in geloof.

Wil je de uitzending terugkijken en Fleur in actie zien? Klik op deze link….

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?