Deze houding zal je laten groeien…

IWJ Betrokkenheid-2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Deze houding zal je laten groeien…

Vandaag praten we weer verder over de manieren om Gods betrokkenheid te ervaren.

Ben je wel eens geraakt door de houding van iemand die een kamer binnenkomt, bijvoorbeeld omdat iemand zo straalt? Toen mijn vrouw en ik een keer een ziekenhuis binnen liepen, kwam er een patiënt naar ons toe. Ze kende ons niet, maar ze wilde ons graag bedanken, omdat onze houding haar geraakt had. 

Dankbaarheid is de beste houding. Wanneer we God dankbaar zijn voor alles wat Hij ons gegeven heeft, worden onze levens een zegen. 

Soms zijn onze levens moeilijk. Soms komen we tot een punt dat ons leven zo moeilijk is dat we het gevoel hebben dat we het niet meer aan kunnen. God is dan nog niet klaar met ons! Zijn genade is elke ochtend nieuw. Als we Hem danken ontstaat er een bepaalde sfeer in ons en om ons heen. Dat is goed voor onszelf en onze omgeving.

Gelukkig is dankbaarheid iets dat je moet leren! De apostel Paulus zei: “‘Niet dat ik dit zeg vanwege gebrek, want ik heb geleerd tevreden te zijn in de omstandigheden waarin ik verkeer.’” (zie Filippenzen 4:11, HSV)

Denk eens aan Paulus en Silas die midden in de nacht aanbiddingsliederen zongen terwijl ze gevangen zaten en waren geslagen. God veranderde hun aanbidding in een aardbeving en een bijzonder wonder. Het was zo’n groot wonder dat de gevangenisbewaker en zijn vrouw zich diezelfde nacht nog lieten dopen! (zie Handelingen 16:22-36

Dus: De tweede manier om Gods betrokkenheid te ervaren is door altijd dankbaar zijn. Dankbaarheid maakt onze levens tot een zegen. Deze zegen begint in jouw hart, maar zal ook anderen raken!

Ik nodig je uit om dit vanaf vandaag te gaan oefenen. Begin dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt, zelfs de kleine dingen. Schrijf ze vanavond op en ga met een hart vol dankbaarheid naar bed. Doe morgenochtend weer hetzelfde! Ik doe dat elke ochtend en avond. Zo maak ik elke dag bijzonder.

Ik wens je een gezegende en mooie dag! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.