De zomer is in aantocht! ☀️

29 mei 2021


Ga erop uit! We hijsen de zeilen.
Vandaag, nu!

De zomer is in aantocht.
Ik vind niets mooier dan met een bootje het water op. En het wordt nog mooier op het moment dat je de motor uit kunt zetten en de zeilen kunt hijsen. Dan duwt de wind je vooruit en stilte overvalt je. Het klotsen van het water tegen de boeg is het geluid dat je helpt herinneren dat alles wat je beleeft echt is. Dat. Daar hou ik zo van.

Als ik na zo’n zeiltocht over de steiger in de haven kijk, zie ik jachten die al maanden aangelijnd in hun box liggen. De aangroei van zeepokken en wier verklappen het verhaal van hun langdurig verblijf in de haven.

Hebben de zeepokken en het wier zich ook aan jouw levensboot gehecht? Durf jij jouw vertrouwde havenbox uit te varen? Verlang je naar een nieuwe tocht in je leven? 

Als je zeepokken en wier aan je romp laat hangen, zal de snelheid uit de vaart gaan. En nog even en je schroef loopt vast en je komt niet meer vooruit. 

“Een heel grote groep mensen kwam naar Hem toe. Daarom ging Hij in een boot zitten en voer een klein eindje het meer op.(Markus 4:1, BB)  

Al ga je maar een klein eindje het meer op, net als Jezus.
Maar ga!
Laat los…

Op het moment dat Jezus in de boot stapte en de lijnen losliet, vergrootte Hij Zijn bereik. Vanaf de boot was Hij verstaanbaar voor een grote groep mensen. Hij kon alle mensen beter zien en werd zelf niet platgedrukt door alle mensen die zo dicht mogelijk bij Hem wilden zijn. 

Onze levensboot mogen we ook van de kant duwen. De lijnen losmaken en vertrouwen dat het ons meer zal brengen dan de veiligheid van de haven. 

Zullen we samen bidden? “Heer, help mij om een schipper te zijn van een varende boot. Help mij om mijn veilige haven los te laten en U te vertrouwen als we samen de open zee op gaan. Ik vertrouw op U en geloof dat U ook voor mij nieuwe avonturen heeft klaarliggen. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?