De wolk komt eraan…

IWJ 5.2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De wolk komt eraan…

“Ten slotte, bij de zevende keer, zei zijn dienaar tegen hem: ‘Ik zag een kleine wolk, zo groot als een mannenhand, uit de zee opstijgen.’ Elia riep: ‘Ga snel naar Achab en zeg hem in zijn rijtuig te stappen en naar huis te gaan, anders zal de stortregen hem tegenhouden!’” (1 Koningen 18:44, BB)

De Bijbel vertelt ons dit bijzondere verhaal. Gods antwoord op een van de ergste droogtes in de geschiedenis van Israël was een wolk die niet groter was dan een mannenhand. Een kleine wolk dus, maar met een enorm potentieel!

Word jij geconfronteerd met droogte in je leven? Emotioneel, spiritueel, fysiek, professioneel of in je relaties? God stuurt Zijn wolk. Misschien is deze niet zo groot of indrukwekkend en misschien zal het niet iets zijn dat de aandacht van mensen trekt. Maar ik nodig je uit om God te vertrouwen. Misschien ontvang je iets anders dan je je hebt voorgesteld, maar vertrouw Hem in wat Hij geeft.

En ja, hoe verrassend het ook mag lijken, de Heer gebruikt kleine dingen om ons uit bepaalde situaties te halen:

  • Mozes had een staf om een ​​heel volk te redden (zie Exodus 4)
  • Goliath werd verslagen door een herder en zijn gladde stenen (zie 1 Samuel 17:40-50)
  • Een weduwe kon haar schulden betalen dankzij een klein beetje olie (zie 2 Koningen 4)
  • De Redder van deze wereld kwam als een kleine baby in een stal (zie Lukas 2:10-13)

De oplossing van een probleem ligt niet altijd in de grootte van iets. Het is de kracht en macht van God die voor de oplossing en leven zorgt.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.