De toekomst is hoopvol!

IWJ 4.17-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De toekomst is hoopvol!

“Ik heb jullie dit allemaal gezegd, zodat mijn vrede in jullie zou kunnen zijn. Jullie zullen in de wereld veel moeilijkheden hebben. Maar houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.” (Johannes 16:33, BB)

In je leven zul je moeilijkheden tegenkomen. Misschien zit je momenteel in zo’n situatie waarbij er (nog) geen licht aan het einde van de tunnel lijkt. Maar zoals Jezus zegt: “Ik heb de wereld overwonnen.”

Jezus zelf doorstond veel tegenstand. De enige mens die zonder zonde was, kreeg te maken met afwijzing, kritiek, haat, verraad, ontkenning, enzovoorts… Wees dan ook niet verbaasd als je zelf beproevingen moet doorstaan.

Maar wees ervan verzekerd: Hij is erbij! Zelfs als je schip in een storm zit, als alles om je heen schudt, mag je erop vertrouwen dat Jezus bij je is. Hij heeft de wereld al overwonnen en je toekomst is hoopvol met Hem!

“Wees niet hebzuchtig, maar wees tevreden met wat jullie hebben. Want God heeft gezegd: “Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.” Daarom kunnen we vol vertrouwen zeggen: “De Heer zal mij altijd helpen. Daarom hoef ik nooit bang te zijn voor wat mensen mij kunnen aandoen.” (Hebreeën 13:5-6, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.