De tijden van verfrissing komen eraan!

IMAGE 4-Des-temps-de-rafraichissement-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De tijden van verfrissing komen eraan!

“Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes.” (Psalm 23:2, BB)

Dat vredige water verwijst naar de Heilige Geest.

Binnen de Drie-eenheid is het de Geest die jou liefde, vrede, blijdschap, geduld, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing geeft. (Galaten 5:22

Bij de schepping van de wereld was de Geest van God aanwezig boven het water.

“De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water.” (Genesis 1:2, BB)

Jezus zelf legt een duidelijke link tussen de Geest en het water:

“Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus in de tempel, en hij riep: ‘Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken! “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ Hiermee doelde hij op de Geest die zij die in hem geloofden zouden ontvangen.” (Johannes 7:37-39)

Jezus, je herder, wil je naar vredig water brengen. Hij verlangt ernaar je te vullen met de Heilige Geest, zodat je leven overloopt van lofprijzing aan God. Hij ziet graag dat je gesterkt en opgeladen wordt om zo een bron van zegen voor anderen te kunnen zijn, alsof je hele wezen wordt overgoten met levend water.

“Dan zal de Heer een tijd van rust doen aanbreken en zal hij de messias zenden die hij voor u bestemd heeft.” Dat is Jezus… (Handelingen 3:20)

Dat is ook mijn gebed tot God voor jou!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

4 reacties

 1. Nel op 19 mei 2019 om 9:38 pm

  De stukjes die iedere dag worden gelezen vind ik prachtig . Alleen de muziek op de achtergrond vind ik storend.  • willemijn op 20 mei 2019 om 6:50 am

   Mee eens. Het is soms nét iets té aanwezig. Dan heb ik moeite me te concentreren op de tekst, want dan drijft mijn aandacht met de muziek mee.  • Willemijn op 20 mei 2019 om 6:59 am

   [Toevoeging:] De muziek onder de aan- en afkondiging heeft dat trouwens niet. 2. @Tim op 27 mei 2019 om 12:06 pm

  Bedankt voor jullie reactie. We nemen het mee!