De tactiek van de duivel

IWJ Roddel-2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De tactiek van de duivel

Als je ooit een virus op je computer hebt gehad, weet je dat het niet altijd makkelijk is om je computer goed te beschermen. Deze virussen verspreiden zich van computer naar computer, net zoals menselijke virussen zich van persoon tot persoon verspreiden.

De tactiek van de duivel, om C.S. Lewis te citeren, is om virussen te ontwikkelen. Al duizenden jaren maakt de duivel virussen in zijn laboratoria om Gods volk te infecteren en te vernietigen. Hier zijn er twee:

  • Het virus van veroordeling: de duivel, wetend dat hij zelf veroordeeld is, probeert christenen te veroordelen (straffen, onderdrukken). Hij wil hen ertoe brengen de waarheid die in Romeinen 8:1 staat te vergeten. “Maar als je bij Jezus Christus hoort, word je niet meer veroordeeld. Want dan leef je op de manier die de Geest wil, en niet meer op de manier die je ‘ik’ wil.” (BB)
  • Het virus van beschuldiging: in de Bijbel wordt de duivel “de aanklager van de broeders” genoemd. Hij verspreidt dit virus door geruchten, roddels en laster… in de hoop dat de besmette persoon vervolgens anderen zal besmetten.

Als we stoppen met roddelen en veroordelen, zullen wij niet meer gebruikt worden om deze virussen door te geven. God wil jou gebruiken om Zijn koninkrijk te verspreiden, geen virussen.

De beste manier om deze kwaadaardige virussen te bestrijden is om gevuld te worden met het absolute tegengif: de Heilige Geest! De Heilige Geest vangt nooit virussen op en bovendien bewaakt Hij je hart en geest in Jezus.

Ik nodig je uit om met me te bidden: “Heilige Geest, bedankt voor Uw aanwezigheid in mij. Uw bent mijn beschermer en trooster. Laat me overstromen van Uw vreugde en vrede. Ik kies ervoor om te geloven in de waarheid van Jezus, mijn Redder, die mij heeft bevrijdt van elke veroordeling en mij van alle beschuldigingen redt! In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Lamber op 4 januari 2019 om 9:49 am

    wat een mooie bemoediging, dat gebed
    Ik heb het hardop meegebeden
    dank je wel