De onderste steen moet boven!

17 oktober 2020

Als je langs de kust van Frankrijk wandelt, markeren ronde stenen de kustlijn. Ze liggen dik bezaaid. Als je dan de onderste steen boven wilt krijgen, wens ik je heel veel succes… Tot over een jaar of 10!

Hoe vaak heb jij het gevoel dat je pas rust vindt als je antwoorden hebt gevonden op prangende vragen in je leven. Je voelt je bedrogen, verlaten, miskent, oneerlijk behandeld, buitengesloten… Stressvolle situaties lijken zomaar op je bord te vallen. Waarom? Wat nu? 

Als je midden in zo’n situatie zit, wil ik je laten weten dat ik dat heel naar voor je vind. Weet dat God, jouw hemelse Vader enorm met je begaan is. Hij ziet je en wil dichtbij je zijn, middenin jouw misère.

Helaas is er niet altijd een pasklaar antwoord op de prangende vragen die je hebt. Lastig hè?…

De onderste steen moet boven komen… Durf je de stenen los te laten?

Ik wil je zo graag aanmoedigen om op God te vertrouwen, ook al zie je nu nog niet een helder resultaat van dit vertrouwen. God zegt tegen jou: “Vertrouw met je hele hart op Mij, en vertrouw niet op je eigen wijsheid. Overleg al je plannen met Mij. Dan zal Ik je leven leiden.” (Zie Spreuken 3:5-6, BB) 

Denk aan Hem. Hij gaat voor jou een weg banen. God belooft het. En wat Hij belooft, doet Hij! Als je op Hem vertrouwt, bevrijdt dit je van je gevoel dat je per se alle antwoorden op je vragen moet hebben. 

Zullen we samen bidden? “Lieve Heer, ik voel me zo bedrogen en verlaten. Ik ben aan de kant gezet, maar ik weet dat U mij nooit aan de kant zet. In de storm bent U dichtbij. U zult voor mij de weg banen. Wat zal ik straks heerlijk daar overheen kunnen wandelen. Ik zie er naar uit. Dank U! Amen.”

Trouwens, in plaats van de onderste steen boven te halen, kun je ook bovenop de stenen gaan zitten en uitzien naar het pad dat God voor je zal banen. Vertrouw Hem!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?