De liefde is geduldig

18 november 2022

Of ik geduldig ben?
Nou, het liefst zou ik antwoorden ‘Ik ben zo’n geduldig mens ….’

Ik zit naast Fleur, mijn kleindochter 🙂 Ze is net 1 jaar. We gaan eten. De boterham snij ik in kleine stukjes. Zonder tanden gaat ze aan de slag. Dat zorgt voor een bobbel aan de linkerkant van haar wang. Er gebeurt niets. Maar dan… dan komt Fleur in actie. Het stukje brood beweegt zich naar het midden van haar mond. Ik zie haar sabbelen. ‘Kauwen Fleur, go for it!’ Fleur lacht… Hoe lang gaat dit duren?

Waarin ben jij ongeduldig?

  • Je doet een online bestelling met ‘bezorging binnen 1 dag’.
  • Je weet dat je beter een schroevendraaier uit de schuur kunt halen, maar ja, met een mes uit de la kom je ook een heel eind.
  • Je bidt al jaren voor een oplossing. Klinkt best geduldig, maar toch… Je geduld raakt op.

God wil dat je leven vol geduld is.

  • Geduld impliceert namelijk vertrouwen; het komt goed.
  • Geduld vermindert stress.
  • Geduld werkt vrede uit.

Gods liefde stelt je in staat om geduldig te zijn .

Liefde is echt geduldig!
Mijn liefde voor Fleur maakt mij geduldig. Zo mag je weten dat God de Vader ook geduldig bij jou zit. Die liefde geeft rust in je binnenste en maakt je meer en meer een geduldig mens.

Groeien in geduld, is groeien in liefde.

Geduld is:

  • het vakmanschap van vrede;
  • de kunst van het wachten;
  • het weerstaan van tegenspoed.

‘Maar door de Geest ontstaat …geduld … Galaten 5 : 22 BB 

Wat kun jij vandaag doen om geduld te oefenen?
Ik bid dat de Heer je ideeën zal geven en je zal helpen meer van deze vrucht in je leven te ontwikkelen. Geduld is zo goed voor je.

Heb geduld.
Heb geduld!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?