De laatste adem…

02 april 2021


Als Jezus alles heeft gedaan, moet je zelf dan nog iets doen?

De kamers van ons B&B zijn tip top schoongemaakt. Onze geweldige schoonmaakster neemt het nog even door en kom tot de conclusie. “Alles is gedaan!”

“Is de koffie aangevuld? En staan de kaarsjes aan?” André, mijn man, somt voor de zekerheid een hele lijst op. “Ja, alles is gedaan.”

Jezus had een hele lijst waar aan voldaan moest worden. Het Oude Testament staat vol profetieën en beloften waar aan voldaan moest worden in het Reddingsplan van God. 

Dan komt het onvermijdelijke moment: Jezus, de Messias, de Zoon van God, de Koning van alle koningen, sterft.

HET IS VOLBRACHT! (“Alles is gedaan!”)

“Maar Jezus gaf een luide schreeuw en stierf.” (Markus 15:37, BB) 

Jezus weet dat de lijstjes allemaal tot in de puntjes kunnen worden afgevinkt. Jouw Redder heeft overal aan gedacht.. 

“Op dat moment scheurde het gordijn in de tempel van boven naar beneden in tweeën. De legerhoofdman die tegenover Jezus stond, zag hoe Jezus stierf. Hij riep uit: “Ja, dit was écht Gods Zoon!”(vers 38 en 39)  

Dit gordijn bracht in de tempel scheiding aan tussen het Heilige en het Heilige der heiligen. De plaats waar normale mensen mochten komen en de plaats waar uitsluitend de Hogepriester één keer per jaar naar God kon gaan. Maar het gordijn scheurde nu. De grens was weg. Vrije toegang tot God, dankzij Jezus!

GENADE…

De toegang is vrij. Je hoeft zelf niet meer van alles schoon te maken. Alles is gedaan. Door Hem.

Zullen we samen danken? “Heer Jezus, dank U dat U Uw leven voor mij gaf. Ik buig neer voor U en schenk mijzelf aan U. Hier ben ik, Heer. Ik wil elke dag met U leven vanuit Uw genade. Dank U voor Uw gigantische offer. Ik heb er geen woorden voor. Dank U. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?