De kracht van Zijn naam, de hele dag

09 april 2021


Pasen is voorbij en we leven toe naar Pinksteren. Ieder jaar staat Stichting Opwekking daar uitgebreid bij stil door een grote Pinksterconferentie te organiseren. Dit jaar willen we vanuit Ik Wonder Jou samen met hen toewerken naar Pinksteren. Iedere vrijdag geef ik de ruimte aan een van de mensen die op de conferentie spreken om een tekst met jou te delen. Ook zullen zij af en toe bij mij in de livestream zitten! Vandaag is het woord aan Ruben Flach!

Mijn naam is Ruben, en vandaag wil ik met je kijken naar Maleachi 1:11:
“Want vanwaar de zon opkomt tot waar hij ondergaat, zal Mijn Naam groot zijn onder de heidenvolken; in elke plaats zal aan Mijn Naam een reukoffer gebracht worden, en een rein graanoffer. Voorzeker, Mijn Naam zal groot zijn onder de heidenvolken, zegt de HEERE van de legermachten.” (Maleachi 1:11, HSV)

Je kent het liedje misschien wel: ‘Van waar de zon opgaat, tot waar zij daalt, ondergaat, zij de naam van God geloofd’ (Opwekkingsliederen 72). Heel eenvoudig, bijna een kinderliedje, en toch soms zo moeilijk om in het echt te doen.

Want heel eerlijk, het leven is niet altijd makkelijk en soms ben je ook gewoon moe van alles om je heen. Als je al langer dan een jaar midden in een crisis zit en je wordt persoonlijk hard geraakt, is er reden genoeg om te mopperen. Veel mensen zijn zelfs depressief en zien geen uitweg meer. 

Een goede vriend van me zei vaak tijdens zijn preken: “Het leven is niet eerlijk, maar God is goed.” En hij heeft gelijk, want Gods goedheid is niet afhankelijk van wat er gebeurt. Goedheid is een kenmerk van God en niet alleen een kwaliteit.

Het leven is inderdaad niet altijd makkelijk en eerlijk. Maar toch wil ik je uitnodigen om Gods naam groot te maken. Juist als je worstelt, misschien wel met heel zware dingen, wil God naast je staan en je helpen. Als je geen woorden kunt vinden, neurie dan het eenvoudige liedje en spreek jezelf toe. Je zult gaan merken dat het helpt, het verandert je dag en verandert je denken. En ook al verandert de situatie niet, jij zult merken dat je zelf verandert, je krijgt een nieuw perspectief.

Van waar de zon opgaat, tot waar zij daalt, ondergaat….

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?