De kleine dingen zijn belangrijk…

IWJ FB 2.19

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De kleine dingen zijn belangrijk…

De kleine dingen zijn belangrijk in Gods ogen. Wat je op dit moment aan het doen bent, lijkt misschien onbelangrijk of onbeduidend. Maar je daden, je houding en trouw zijn de basis van je toekomst!

Jezus zei dat Hij degene die trouw is in de kleine dingen ook een grotere verantwoordelijkheid zal toevertrouwen. Hier zijn een paar verzen uit de Bijbel…

“Wie trouw is in het minste, is ook in het grote trouw. En wie onrechtvaardig is in het minste, is ook in het grote onrechtvaardig.” (De Bijbel, Lukas 16:10, HSV)

“Zijn heer zei tegen hem: Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.” (De Bijbel, Mattheüs 25:21, HSV)

“De edelman zei tegen hem: ‘Goed gedaan! Je bent een goede dienaar. Ik heb je eerst weinig gegeven. Daarmee ben je goed omgegaan. Daarom zal ik je nu véél geven: je krijgt het bestuur over tien steden.” (De Bijbel, Lukas 19:17, BB)

“En de Koning zal zeggen: ‘Luister goed! Ik zeg jullie: toen jullie die dingen voor één van mijn minst belangrijke broeders [ of zusters ] deden, hebben jullie ze ook voor Míj gedaan.’” (De Bijbel, Mattheüs 25:40, BB)

Wees trouw in de kleine dingen. God zal je in de toekomst meer toevertrouwen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Anne op 12 januari 2019 om 8:37 am

  Zo mooi !
  Ik word elke dag zo krachtig bemoedigd als ik jullie teksten leest.
  Het geeft mij nieuwe moed om door te gaan !
  God spreekt echt door Zijn woorden en het bemoedigt mij enorm om door te gaan!

  Dank u wel