De Heer is je Herder!

IMAGE 1-LEternel-est-votre-berger-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De Heer is je Herder!

“De Heer is mijn herder”. (Psalm 23:1, BB)

Deze woorden vormen de inleiding op dit lied van David, dat ongelooflijk veel mensen over de hele wereld enorm aanspreekt en aangesproken heeft. Ik bid dat de boodschap ervan jou tot een grote bron van zegen mag zijn.

In deze psalm wordt gesproken over de Heer, ook wel de Eeuwige, de Almachtige God genaamd. Koning David stelt hem hier voor als zijn herder.

Voordat David koning werd, was hij zelf herder. Hij kent de liefde van een herder voor elk van zijn schapen. Hij weet dat een herder niet zal aarzelen om een schaap dat verdwaald, verwond of in gevaar is, te hulp te schieten en te beschermen, ook al is het pikkedonker en ziet hij geen hand voor ogen.

David beschermde zijn kudde tegen roofdieren en andere gevaren van het leven. Tegen koning Saul zei hij eens:

“Wanneer er een leeuw of een beer kwam om een schaap of geit uit de kudde te stelen, ging ik erachteraan, overmeesterde hem en redde het dier uit zijn muil.” (1 Samuël 17:34-35)

Hij wist dat een herder ieder schaap afzonderlijk kent en van elk schaap houdt.

Voor David stond het als een paal boven water: God is mijn herder. Hij is een goede herder, de beste. Een goddelijke herder, de herder der herders.

David beschouwt zichzelf dus als schaap, als dier dat afhankelijk is van de zorg van zijn herder. Een schaap heeft geen scherpe tanden. Haar enige manier van verdediging is de persoon van de herder. Alleen hij kan het schaap veiligheid bieden.

Jezus zei eens:

“Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid. Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen […] Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen.” (Johannes 10:10-15)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.