De dag dat ik in Nazareth was…

14 december 2022

Ik stond met blote voeten in een tuin in Nazareth. Mijn blauwe verfschort om en met kwasten in mijn hand. De opdracht voor opnames van de kerstserie van de EO luidde: ‘Schilder de ontmoeting van de engel met Maria.’ Ondertussen draaide de camera.

Om tot een schilderij te komen, duik ik met heel mijn wezen in de huid van de hoofdpersoon, Maria in dit geval. Ik werd naarmate ik langer schilderde steeds meer ‘haar’. Het was alsof ik zelf schrok van het licht van de engel.

‘De engel ging haar huis binnen en groette haar.
Toen zei hij: “God heeft jou uitgekozen. God is met je.’

(Let op de reactie van Maria:)

  • ‘Ze schrok toen ze hem zag.
  • Ook was ze geschrokken van zijn woorden.
  • Ze vroeg zich af wat de engel bedoelde.’ Lukas 1:28-29 BB

Dit jonge meisje durfde vragen te stellen aan de engel. ‘Ja maar…’

  • ‘Maar Jozef en ik zijn nog niet getrouwd!’
  • ‘Maar ik ben nog zo jong!.’
  • ‘Maar wat zullen de buren ervan zeggen… mijn familie?’
  • ‘Maar dan zal ik verstoten worden!’
  • ‘Maar…’

Ik betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik ‘Ja maar… ‘ zeg of denk als ik beloften van God hoor. Dat bij Hem alles mogelijk is, kan ik soms maar moeilijk bevatten voor mijn eigen leven. Herken je dat ?

Als wij blijven hangen bij ‘maar’,
mag God je dan wijzen op ‘daar’.

Mag God je blik naar boven richten,
en je hart verlichten.

Als je een belofte leest in de Bijbel, wat is dan je eerste reactie?
Kun je, durf je, wil je geloven wat God zegt of begin je altijd met ‘MAAR…’

Spreek God niet langer tegen!
Maar zeg samen met Maria:
Ik vertrouw U op Uw woord.

‘Maria antwoordde: “Ik wil de Heer God gehoorzaam zijn. Laat Hij met me doen wat u heeft gezegd.’ Lukas 1:38 BB

‘Ik zal nooit tevergeefs op U vertrouwen als ik leer te doen wat U zegt.Psalm 119:6 BB

Zullen we samen bidden?
‘We willen leren om op U te vertrouwen. Stap voor stap, want U bent groot, hoog verheven, de eeuwige God. Wilt U ook tot mijn hart spreken? Amen.’

Ik wil je graag een video laten zien waarin ik wat meer uitleg over het schilderij dat ik maakte in Nazareth. Je kunt de video vinden door op deze link te klikken. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?