De Bijbel maakt je blij!

20200226 14.20

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De Bijbel maakt je blij!

De Bijbel zegt: “Het is heerlijk als je niet luistert naar de raad van mensen die zich niets van God aantrekken, als je niet omgaat met slechte mensen, als je niet meedoet met mensen die lachen om God. Het is heerlijk als je geniet van Gods wet, en daar dag en nacht over nadenkt.” (Psalm 1:1-2, BB)

Dag en nacht nadenken over Gods Woord… Is dat niet een beetje vermoeiend? Helemaal niet! 🙂 In deze Psalm staat dat de psalmist geniet van Gods wet. Het doet zijn ziel goed en maakt hem blij. Hij vindt het heerlijk om in Gods aanwezigheid te zijn! (Zie ook Psalm 16:11

Hoe doe je dat dan… nadenken over Gods woord? Het is een beetje zoals kauwgom kauwen ;). In het begin snap je er misschien weinig van (en is het hard), maar hoe meer je over een bepaalde tekst nadenkt (hoe langer je kauwt), hoe meer je het gaat begrijpen (hoe lekkerder het wordt). En dan ga je er ook echt van genieten!

Je zal zien dat je in situaties komt waarin een bepaald vers je helpt. Een vers waar je lang op ‘gekauwt’ hebt. Het Woord van God komt dan tot leven! Het is Gods ‘rhema’. Dit is wat Psalm 119:130 zegt: “Uw woorden verspreiden licht. Ze geven wijsheid aan eenvoudige mensen.”

Gods Woord is een lamp voor onze voeten en een licht op ons pad. Dat is ook wat Amy Grant en Michael W. Smith zingen in dit bekende en mooie aanbiddingslied.

Laten we God danken voor de Bijbel: “Heer, dank U voor Uw Woord, Uw Woord dat mij vreugde geeft, Uw Woord dat mij leidt. Ik wil er elke dag over nadenken. Ik wil de schatten die U in de Bijbel hebt gelegd niet missen! Ik bid dat het me verandert en dat het me helpt om meer op U te lijken! In Jezus’ naam, amen!”.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.